Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
“Bedrijven willen huiselijke en warme kantoren creëren”
In 2019 verhuisde Inofec naar een terrein van 16.000 m² in Tielt.

“Bedrijven willen huiselijke en warme kantoren creëren”

De markt van kantoorinrichting draait na een aanvankelijke dip tijdens de coronapandemie weer op volle toeren. Bedrijven investeren volop in aantrekkelijke en meer huiselijke kantoren opdat medewerkers zich helemaal thuis zouden voelen, nu ze opnieuw meer tijd op kantoor doorbrengen. Die evolutie merken ook Marc en Sharon Speeckaert van Inofec, de Tieltse B2B-specialist in kantoorinrichting.

Inofec werd in 2001 opgericht door Marc Speeckaert. Het bedrijf legde zich van meet af aan toe op de B2B-markt. Sinds 2010 is dochter Sharon mee in de verkoop gestart. “Ondertussen staan wij samen aan het hoofd van Inofec en vormen een goeie tandem. Mijn vader is verantwoordelijk voor de financiële kant en ik buig mij meer over de operationele zaken, sales en hr”, licht Sharon toe.

Na de trend van het thuiswerk, investeren bedrijven volop in aantrekkelijke kantoren met ruime lounges voor overleg en menselijk contact. (Beeld: Pavlina Photography)

De impact van corona 

Tijdens de eerste lockdown heeft Inofec, net zoals veel andere bedrijven, ook tijdelijk de toonzaal moeten sluiten. Dit had onmiddellijk impact op de verkoopcijfers. “Gelukkig konden we rekenen op onze webshop om actief te blijven. En de situatie heeft zich gelukkig snel na het heropenen van de winkel terug hersteld.” 

Tijdens de coronacrisis paste het merendeel van de bedrijven thuiswerken toe. “We zijn niet op de particuliere markt gericht, maar leveren vooral aan B2B. In sommige bedrijven werd de inrichting van de home offices vanuit de werkgever aangeboden, maar ook veel mensen hebben op eigen initiatief hun thuiswerkplek met professioneel kantoormateriaal ingericht. Na de trend van het thuiswerk, zien we dat de bedrijven het kantoor nu zo aantrekkelijk mogelijk willen maken, zodat de medewerkers graag terug naar kantoor zouden komen. De huiselijke en warme sfeer in de gemeenschappelijke ruimtes is hier een voorbeeld van.” 

Vader Marc en dochter Sharon Speeckaert, de tandem aan het hoofd van Inofec. (Beeld: 2Photographers)

Sociaal contact via whatsapp 

De coronapandemie had natuurlijk ook een impact op de medewerkers. “Aangezien de winkel gesloten was en wij bij veel bedrijven niet mochten leveren, hebben wij met een beurtrol tijdelijke werkloosheid ingeschakeld bij de medewerkers. Dit was niet altijd even gemakkelijk, maar op deze manier zijn wij erin geslaagd om iedereen aan boord te houden”, vertelt Sharon.

“Tijdens die periode hebben we ook een whatsappgroep opgericht met alle medewerkers van het bedrijf, genaamd ‘Inofec samen sterk’. Op deze manier bleven we toch met elkaar in contact, ook tijdens de sluiting. Vandaag is er nog altijd veel interactie in dit groepje, wat voor een leuke verbinding zorgt tussen de collega’s. Door corona konden we geen nieuwjaarsrecepties of teambuildings organiseren. Iedereen kijkt er wel enorm naar uit, dus het eerste evenement zal ongetwijfeld een groot succes zijn.” 

Paycover in Gent, waar Inofec het gloednieuwe kantoor inrichtte.

Nieuwe locatie in Tielt 

Om verder te groeien, heeft Inofec in 2019 een nieuwe locatie in gebruik genomen in Tielt. “Het samenbrengen van de showroom in Waregem en de magazijnen in Ooigem, was de hoofdreden van onze zoektocht. Uiteindelijk hebben wij een terrein van 16.000 m² gevonden in Tielt, waar nog ruimte is voor groei. Als Tieltenaren is het erg fijn om je bedrijf in je eigen stad te kunnen vestigen”, voegt Sharon eraan toe.

Dankzij de verhuis was 2019 het beste jaar voor Inofec, dat op vandaag 32 medewerkers telt. “Wij zoeken volop nieuwe mensen, zodat wij de groei van Inofec kunnen volgen. Service is en zal een topprioriteit blijven. Vanaf het eerste contact tot en met de levering wordt onze klant geholpen door onze eigen Inofec-mensen”, besluit Sharon Speeckaert.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details