Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Wie wil groeien, moet durven veranderen

Wie wil groeien, moet durven veranderen

“Voorafbouw met visie”

Drie jaar geleden smolten Vl-trac uit Vlamertinge en Bohez uit Waregem (in 2009 overgenomen), samen onder de naam Vltracbohez. Nu is het tijd voor een volgende stap en komt de groep Vltracbohez naar buiten onder de nieuwe naam VANLOOT, nl. de naam van de familie Vanloot, verwijzend naar de roots van het in 1930 door Jerome Vanloot opgerichte bedrijf “Jerome Vanloot-Castel”.

Anno 2023 staan Jeroen en Michiel Vanloot als vierde generatie mee aan het roer van het in 1930 opgerichte familiebedrijf. “Onze roots liggen in het West-Vlaamse Vlamertinge. Hier is onze hoofdzetel gevestigd”, zegt Jeroen. Daarnaast hebben we ons staalatelier in Boeschepe (FR), onze kantoren in Waregem en onze prefabbetonproductie die in 2024 verhuist van Waregem naar Estaimpuis, waar we een gloednieuwe fabriek gaan bouwen met eigen betoncentrale. We gaan voor een grotere productiecapaciteit met nog meer oog voor kwaliteit en duurzaamheid. We staan sterk in prefabbeton en staalbouw, al dan niet in combinatie met hout. Onze klanten appreciëren deze hybride aanpak.”

VANLOOT STAAT VOOR BOUWMEESTERSCHAP 

‘Bijna 100 jaar na de oprichting hebben we ons getransformeerd tot een prefab-bouwbedrijf dat helemaal klaar is voor de toekomst’, aldus Jeroen Vanloot. Ons bouwmeesterschap is het resultaat van het bijna 100- jarige vakmanschap van onze familie. We streven er immers naar om met onze kennis en ervaring elke klant te begeleiden en te ontzorgen bij het realiseren van hun bouwproject.

‘We nemen uitgebreid de tijd om te luisteren naar de bouw- of renovatiewensen van de bouwheer en/of architect’ vult Michiel aan. Op basis van hun input werken wij aan de optimalisatie van het project en stellen we een concrete planning op. Alles gebeurt in huis: tekenwerk en berekeningen, productie van staal en beton, transport, funderingen, montage en afwerking. We bieden met andere woorden een totaalpakket aan, geruggesteund door een professioneel team en performant productieproces. En dit volledig lokaal.”

Die solide reputatie mag gerust in de verf gezet worden, zeggen Jeroen en Michiel Vanloot trots. Ook al dragen alleen wij de familienaam Vanloot, alle werknemers maken als het ware deel uit van de familie.

NIEUWE MERKNAAM, LOGO en SLOGAN

De nieuwe bedrijfsnaam VANLOOT wordt aangevuld met een nieuw fris logo én een nieuwe slogan: ‘VOORAFBOUW MET VISIE’. Voorafbouw vind je niet in een woordenboek, maar het past perfect bij het nieuwe bedrijfsmerk. Michiel verklaart: “Bouwen betekent voor ons niet kant-en-klare oplossingen uit de schuif halen, maar wel vooraf grondig nadenken over hoe we een project kunnen realiseren in lijn met de verwachtingen van de klant, onder meer op vlak van materialen, budget en timing. Daarbij blijven we continu innoveren en optimaliseren. Ook streven we als ontzorgers voortdurend naar de beste kwaliteit voor onze klanten, met een persoonlijke aanpak. We zijn zowel doeners als groeiers die doordacht, berekend en efficiënt bouwdromen ­verwezenlijken.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details