Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
West-Vlaamse Porsche concessiehouder klaar voor de (elektrische) toekomst

West-Vlaamse Porsche concessiehouder klaar voor de (elektrische) toekomst

Duitse autoconstructeur vernieuwt zijn gamma volop

In tijden waarin onze blik op de automobielindustrie en mobiliteit grondig wijzigt, is het als concessiehouder belangrijk om innovatie te omarmen en opportuniteiten te herkennen. Dat hebben ze bij RS Motors Porsche Centre West-Vlaanderen in Ingelmunster duidelijk begrepen. 

De automobielsector staat voor immense veranderingen. De steeds duidelijkere gevolgen van de klimaatverandering en de forse prijsstijgingen aan de pomp maken duidelijk dat elektrificatie de enige weg vooruit is. Daar zijn ze ook bij RS Motors Porsche Centre West-Vlaanderen in Ingelmunster, de officiële dealer van het merk in de provincie, rotsvast van overtuigd. “We zijn hier in Ingelmunster gestart in 1990. Op die 32 jaar zijn we altijd op dezelfde locatie gebleven, maar we zitten wel al aan onze derde showroom. Dat bewijst dat wij als verdeler vernieuwing absoluut omarmen”, vertelt Koen Depaepe, Chief Operations 

Manager bij deze concessiehouder.

Porsche neemt het voortouw in de overgang naar hybride en elektrisch rijden. “Tegen 2030 wil het merk voor 80 procent van de productie zijn overgeschakeld naar elektrisch”, aldus Koen Depaepe. “De tendens naar verduurzaming stond ook centraal bij onze meest recente verbouwing, drie jaar geleden. We hebben onze showroom volledig uitgerust voor de toekomst, met een aparte cabine voor het stapelen van batterijen, met tien laad­palen en twee superchargers. Door gebruik te maken van de juiste isolatie, zonnepanelen en een toekomstbestendig ventilatiesysteem zetten we volop in op energie-efficiëntie. Ik durf dus zeker zeggen dat wij als concessiehouder klaar zijn voor de toekomst die Porsche ons voorspiegelt.”

Met dat toekomstplan wil Porsche zijn merk verder versterken. “We hebben lang enkel sportwagens gehad, maar ondertussen bestaat 75 procent van onze verkoop uit vierdeursmodellen. Het feit dat we vandaag al 3 volledig elektrische modellen kunnen aanbieden, toont dat Porsche – in de slipstream van Tesla – het voortouw neemt in de automobielsector. Ook binnen ons gamma van sportwagens, dat blijft draaien op verbrandingsmotoren, wordt er volop geïnnoveerd. Zo experimenteert men nu al met 100 procent hernieuwbare brandstof voor onze race­wagens die worden ingezet op circuits.”

Belangrijk hierbij is dat de evolutie geenszins betekent dat de wagens moeten inboeten op het gebied van rijeigenschappen. “De wagens bieden nog steeds het rijcomfort dat je mag verwachten van een Porsche. Ook op vlak van autonomie staan we al erg ver. Met een Taycan – ons belangrijkste elektrische model – kan je vandaag al 400 kilometer rijden zonder te moeten opladen. Dat is voor de meeste mensen ruimschoots genoeg voor een dag”, gaat Koen Depaepe verder.

Die combinatie van rijcomfort en verduurzaming vertaalt zich ook in de groeicijfers. “Door zo duidelijk in te spelen op elektrificatie, boort Porsche vandaag nieuwe ­markten aan en groeit het marktaandeel. Dat is veel minder het geval voor ons sportwagengamma, dat over het algemeen stabieler is, omdat mensen hier meer kiezen op basis van eigen ervaring en expertise. In tegenstelling tot wat sommigen misschien denken, is Porsche vandaag veel meer dan de 911. Dit iconische model zal altijd verbonden blijven met het merk, maar staat een innovatieve en geëlektrificeerde toekomst niet in de weg.”

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat wij de toekomst van RS Motors Porsche Centre West-Vlaanderen rooskleurig inzien. “Wij zijn in 1990 begonnen met 6 medewerkers, vandaag zitten we aan 22. Dankzij onze vernieuwingen zijn wij als concessiehouder klaar voor de toekomst en zullen wij in staat zijn om de verdere groei van het merk te volgen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details