Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Welke archiefkast is de beste keuze?

Welke archiefkast is de beste keuze?

Voor ieder bedrijf is het belangrijk om dingen snel en goed te doen. Het is daarom heel handig als je je werkplek goed organiseert, zodat alles soepel verloopt. Een onderdeel hiervan is een kast waarin je papieren en spullen kunt bewaren, dat noemen we een archiefkast. Deze simpele kast heeft eigenlijk een grote invloed op hoe goed je kunt werken, hoe veilig alles is en hoe professioneel je overkomt. Ga jij binnenkort archiefkasten kopen? In dit artikel bespreken we een aantal varianten, en wellicht kom je er zo achter welke bij jouw bedrijf past.

Draaideurkasten

Draaideurkasten zijn archiefkasten die de meeste mensen waarschijnlijk wel herkennen. Ze zien eruit als de klassieke kasten met deuren die openzwaaien. Deze kasten maken het makkelijk om bij je documenten te komen. Ze zijn handig voor kantoren die er netjes uit willen zien en waar dingen simpel moeten zijn. Onthoud wel dat de deuren ruimte nodig hebben om open te kunnen gaan. Dus, zorg ervoor dat er genoeg ruimte is om ze goed te kunnen gebruiken.

Roldeurkasten

Als je op zoek bent naar een manier om ruimte te besparen, dan zijn roldeurkasten echt handig. In plaats van deuren die naar buiten opengaan, hebben ze deuren die omhoog rollen. Hierdoor hoef je geen ruimte vrij te houden voor de deuren die openzwaaien. Dit is vooral handig als je niet zoveel vloerruimte hebt, zoals in kleine kantoren.

Schuifdeurkasten

Als je op zoek bent naar een kast die er modern uitziet en super handig is, dan zijn schuifdeurkasten echt een goede keuze. Deze kasten hebben deuren die zijwaarts schuiven, in plaats van naar binnen of naar buiten te gaan. Dit is perfect als je niet veel ruimte hebt, want je hebt geen extra ruimte nodig voor deuren die openzwaaien.

Ladeblokken

Wil je tijdens het werken aan je bureau snel bij je papieren kunnen, dan zijn ladeblokken echt handig. Deze kleine kastjes passen onder de meeste bureaus en je kunt er makkelijk bij als je iets nodig hebt. Ladeblokken komen in verschillende soorten, bijvoorbeeld met alleen laden of met laden en plek voor hangmappen. Ze zijn vooral handig als je vanuit huis werkt of een klein kantoor hebt.

Dossierkasten

Een bedrijf dat veel dossiers en mappen heeft, heeft veel baat bij een dossierkast. Deze kasten zijn speciaal gemaakt om hangmappen netjes op te bergen en te ordenen. Hierdoor kun je je papieren makkelijk vinden en ze blijven netjes georganiseerd. Dossierkasten zijn er in verschillende maten, met verschillende laden, zodat je genoeg ruimte hebt voor al je spullen. Er zijn dus verschillende soorten archiefkasten, en het is goed om even te kijken welke aan jouw behoefte voldoet.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details