Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Volvo EX90 in avant-première bij Automobilia
De EX90 is een nieuwe, volledig elektrische SUV met liefst zeven zitplaatsen en een rijbereik van 580 km.

Volvo EX90 in avant-première bij Automobilia

Eind maart stelde Volvo exclusief de nieuwe Volvo EX90 voor. De EX90 Volvo ‘on tour’ hield gedurende twee dagen halt bij Automobilia, waar een talrijk publiek in avant-première getuige was van de nieuwe bolide. “Het elektrisch aanbod van Volvo breidt systematisch uit en kan onze klanten ten volle bekoren.” 

In tegenstelling tot de compacte SUV’s vorig jaar pakt Volvo dit jaar uit met de EX90. Een nieuwe, volledig elektrische SUV met liefst zeven zitplaatsen. Met een elektrisch rijbereik van 580 km en een vermogen van 380 kW mogen we de EX90 met vlag en wimpel bovenaan het elektrische premium SUV-gamma plaatsen. “Volvo richt zich met de EX90 voornamelijk op bedrijfsfleets en mensen actief in vrije beroepen”, duidt Maria Mortier, zaakvoerder van Automobilia. 

Automobilia liet zijn genodigden kennismaken met de nieuwe Volvo EX90. Het ‘on tour’ event was een groot succes.

Naar een volledig elektrisch gamma in 2030

De Volvo EX90 is verkrijgbaar vanaf 86.320 euro (incl. btw), een competitieve prijs in het aanbod van premium electric SUV’s. “De EX90 is met succes onthaald tijdens de Volvo on tour-dagen eind maart bij Automobilia. Er was grote interesse en we mogen met fierheid stellen dat deze wagen heel wat van onze klanten kon aanspreken.” 

“Het is de keuze van Volvo om tegen 2030 alleen nog elektrisch aangedreven personenwagens te produceren”, gaat Mortier verder. “Momenteel zit Volvo in een transitie waarbij het elektrische aanbod systematisch wordt uitgebreid. Zowel de compacte SUV’s, met de Volvo EX30, als de premium SUV Volvo EX90 spreken een ruim publiek aan. Daartussen situeren zich de ondertussen populaire modellen van de EX40 en EC40 cross-over.” 

Bij de verdere ontwikkeling van de elektrische voertuigen blijft Volvo ook maximaal inzetten op veiligheidssystemen, een stokpaardje van de autoproducent. “We waren indertijd de eerste fabrikant die de driepuntsgordel introduceerde. Op vlak van veiligheid blijven we, ook in de transitie naar elektrische wagens, nog elke dag vooruitgang boeken. Daarnaast zetten we ook maximaal in op duurzaamheid terwijl we niet inboeten aan kwaliteit. De bekleding van de zetels bij Volvo is bijvoorbeeld volledig samengesteld uit gerecycleerde materialen.” 

EX30, de meest compacte elektrische SUV

Voor wie op zoek is naar een compacte elektrische SUV in de bedrijfsfleet, kan dan weer terecht bij de EX30. “Het is de meest compacte SUV in ons gamma en kan dienen als de ideale stadswagen”, omschrijft Mortier. De Volvo EX30 heeft een rijbereik tot 475 km en een maximaal vermogen van 200 kW. De EX30 is verkrijgbaar vanaf 39.010 euro (incl. btw). “Normaal gezien is de productie van deze wagen op komst naar Volvo Gent, waar nog altijd de populaire XC40, EX40 en EC40 worden geproduceerd. De EX90 heeft geen impact op de productie in België.” 

“De prijs-kwaliteitverhouding van Volvo ligt trouwens nog altijd heel goed in onze markt, zowel voor bedrijfsfleets als bij vrije beroepers en particulieren. Volvo is een premiummerk en met deze wagens kan je bij al jouw klanten en connecties met een gerust hart  toekomen.” 

Automobilia is een vaste waarde in West-Vlaanderen en zoekt versterking.

Versterking gezocht 

Automobilia blijft een vaste waarde in het West-Vlaamse autolandschap. Op dit moment is de Volvodealer op zoek naar een receptionist met kennis van waarborgen en schadebeheer voor de vestiging in Veurne, een marketeer voor Automobilia Groep die behalve een creatieve geest ook voeling heeft met databeheer en een autotechnieker voor de vestiging in Roeselare. “We zijn continu bezig met het versterken van onze ploegen. Mensen die een meerwaarde kunnen betekenen voor onze vestigingen, roepen we zeker op om spontaan te solliciteren.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details