Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Volvo EX30 genomineerd voor Car of the Year
De EX30 is het model met de laagste CO2-voetafdruk ooit.

Volvo EX30 genomineerd voor Car of the Year

De EX30, het nieuwe model van Volvo, gooit meteen hoge ogen en lijkt alle verwachtingen te gaan inlossen: nog maar net op de markt en meteen al genomineerd voor ‘Car of the Year’. Dat de wagen populair is, merkt ook Volvo-verdeler Automobilia, die op zijn Experience Days het grote publiek liet kennismaken met het nieuwe model. “De interesse is opvallend groot. Dit is duidelijk de wagen waar velen op zaten te wachten”, stelt de directie van Automobilia. 

Het gaat hard bij Volvo. Net voor de zomer van 2023 lanceerde de autobouwer zijn nieuwe EX30 en nu is de wagen al genomineerd voor de prestigieuze European Car of the Year Award 2024. “Eind februari wordt de winnaar bekendgemaakt, maar de nominatie op zich is al een mooie erkenning. Het toont aan dat dit model resoluut inspeelt op de vraag van de consument naar betaalbare en compacte SUV’s”, luidt het bij Automobilia. 

“Tijdens onze Experience Days hebben we gemerkt dat de klant veel belangstelling heeft voor de EX30, maar ook dat hij een persoonlijke aanpak bij de keuze van een nieuwe wagen nog altijd enorm op prijs stelt. Het is immers belangrijk om de klant te begeleiden naar het beste type wagen of motorisatie, in functie van het gebruik of de werkelijke behoefte.”

In het dashboard van de nieuwe EX30 werden denim-panelen, bestaande uit vezels van afgedankte jeans, verwerkt.

Lage CO2-voetafdruk

De ambitie van Volvo met de EX30 is groot. “Dit model past volledig in onze strategie om tegen 2030 een volledig elektrisch merk te worden. In Europa verwachten we zelfs dat dit vroeger gebeurt. Vandaar dat ervoor gekozen is om de EX30 binnenkort ook in Gent te bouwen. We willen namelijk zo dicht mogelijk bij de verkoopmarkt produceren.” 

“In de loop van 2025 wordt deze fabriek bovendien volledig CO2-neutraal. Dat ligt dan weer in lijn met de wagen zelf, die ontworpen is met de laagste CO2-voetafdruk ooit. Daarin speelt niet enkel het feit dat de wagen elektrisch aangedreven wordt een rol, maar wordt ook gekeken naar hoe hij gebouwd werd.”

Zo werd voor de bouw van de wagen niet alleen minder maar ook duurzamer materiaal gebruikt. “Het koetswerk bevat bijvoorbeeld 25 procent gerecycleerd aluminium en 17 procent gerecycleerd staal. Daarnaast bestaat het interieur ook voor 17 procent uit hernieuwbare kunststoffen”, gaat de directie van Automobilia verder. “Voortaan zal je dus geen lederen bekleding meer aantreffen, maar neem je plaats in een zetel met een bekleding van dennenolie en zet je je voeten op deurmatten die uit afgedankte visnetten werden vervaardigd. Het dashboard en de deuren bevatten dan weer denim-panelen, waarin vezels van afgedankte jeans verwerkt werden.”

Eind januari liep het tijdens de Experience Days van Automobilia storm voor het nieuwe model.

Waar voor je geld

Naast het efficiënt gebruik van materialen is de EX30 ook uitgerust met een uitgebreid pakket actieve veiligheidssystemen. “Een goed voorbeeld is het standaard ingebouwde waarschuwingssignaal dat een bestuurder krijgt wanneer het portier geopend wordt als er een fietser of andere verkeersdeelnemer passeert. Daarnaast beschikt de wagen ook over een automatische remfunctie voor kruispunten en geven sensoren die achter het stuurwiel geïnstalleerd zijn een signaal wanneer je afgeleid, slaperig of onoplettend bent. De EX30 tilt in feite op alle vlakken de veiligheid in de stad naar een hoger niveau.”

Tot slot: met een rijbereik van 475 km en een richtprijs van 38.990 euro is de EX30 voor particulieren en professionelen aantrekkelijk. “Met deze prijs hebben particulieren recht op een premie van 5000 euro van de Vlaamse overheid. Op die manier hopen we dat nog meer mensen de overstap maken naar elektrisch rijden. Tegelijk is het ook een interessante bedrijfswagen, bijvoorbeeld als instapmodel voor young professionals. Dat beide doelgroepen interesse hebben, konden we alvast merken op onze Experience Days. Velen boekten een proefrit en waren meteen onder de indruk van het rijcomfort en de mogelijkheden die de wagen te bieden heeft”, concludeert Automobilia.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details