Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
TVH-kantoren volledig ingericht in functie van het comfort van de medewerkers
“We zijn er opnieuw in geslaagd om via ons assortiment een frisse uitstraling te koppelen aan een ergonomisch ingerichte kantooromgeving”, aldus Sharon van Inofec.

TVH-kantoren volledig ingericht in functie van het comfort van de medewerkers

Een papieren plan wordt dankzij modulaire meubels een echte parel

Inofec, de Tieltse B2B-specialist in kantoorinrichting, kleedt kantoren in die zowel een lust voor het oog is als een weldaad voor wie er werkt. Het team hecht namelijk evenveel belang aan ergonomie als aan een verwelkomende sfeer. TVH uit Waregem is kind aan huis bij het bedrijf en deed een beroep op Inofec voor de inrichting van zijn nieuwe hoofdkantoor. Ook zijn oude kantoorgebouw kreeg intussen een volledige make-over.

Inofec is een gevestigde waarde in Tielt op het vlak van kantoorinrichting bij bedrijven. Vorig jaar richtte de expert in kantoormeubilair het gloednieuwe hoofdkantoor van TVH in. Deze wereldspeler op vlak van onderdelen voor heftrucks, industriële voertuigen en bouw- en landbouwmachines, bleef in Waregem, maar verhuisde naar een 13.000 m² groot gebouw, genaamd The Hub, dat op vier verdiepingen comfort, ergonomie en efficiëntie met elkaar verbindt.

De renovatie van de bestaande gebouwen startte 2 jaar voor de werken aan The Hub, maar de plannen werden toen al op elkaar afgestemd. “Dankzij de jarenlange samenwerking vertrouwde het management van TVH zowel voor het totaalproject van het nieuwe hoofdkantoor als voor de renovatie van hun voormalig kantoorgebouw op onze expertise om het passende meubilair te vinden”, legt zaakvoerster Sharon Speeckaert van Inofec uit.

Sharon Speeckaert staat samen met haar vader Marc aan het hoofd van Inofec.

Gouden duo

Om ervoor te zorgen dat TVH een duurzame en moderne werkplek werd, stak Inofec de koppen samen met interieur- & werkplekexpert Kris Cottenier van K-ONCEPT. “Een kleine 10 jaar geleden vroeg TVH ons een studie uit te voeren van de bestaande gebouwen, voornamelijk om meer plaats te creëren voor nieuwe medewerkers”, vertelt Kris. Op advies van K-ONCEPT creëerde TVH die extra ruimte door The Hub te bouwen. “Die studie gebruikten we nu ook als basis voor de remodeling van het oude kantoorgebouw”, legt Kris uit.

Het gebouw werd gestript tot op de structuur. “Doorheen de jaren hadden de kantoorruimtes hun glans verloren”, licht Kris de nood aan renovatie toe. “We sloopten muren om meer ruimte te creëren en tekenden een logische, vaste inplanting voor de bureaus uit. We hebben daarbij rekening gehouden met de duurzame ventilatie, verwarmings- en koelingssystemen, maar bovenal met het comfort van de medewerkers”, gaat Kris verder. “Eens ons idee uitgewerkt is, bekijken we met het team van Inofec welke meubilair het best past bij de ruimte.”

Stijl en werkwijze doorgetrokken

De kers op de taart, na grote renovatiewerken, is de inrichting. “Dankzij de modulaire meubels van Inofec, wordt elk plan op papier een parel in realiteit”, aldus Kris. Het resultaat van deze samenwerking werd een combinatie van grote, open ruimtes en gesloten bureaus, met ondersteunende ruimtes zoals phone booths, kleine samenwerkingsruimtes tot vier personen en grote meeting ruimtes. Alle gemeenschappelijke diensten, zoals een keuken, vuilnisbakken en printers, werden gecentraliseerd in het hart van de verdieping.

“Voor deze herinrichting begonnen we niet van nul”, pikt Sharon in. De stijl van de renovatie werd namelijk doorgetrokken bij het nieuwbouwkantoor. “We zijn er opnieuw in geslaagd om via ons assortiment een frisse uitstraling te koppelen aan een ergonomisch ingerichte kantooromgeving.”

“Naast grote, open ruimtes en gesloten bureaus, zijn er phone booths, kleine samenwerkingsruimtes tot vier personen en grote vergaderzalen”, vertelt Kris van K-ONCEPT.

Werkplezier

Inofec is huisleverancier van TVH, dat ook een van de eerste klanten van Inofec was. “K-ONCEPT bepaalt de algemene stijl van de werkomgeving, wij bekijken welke meubels in ons gamma daar perfect bij aansluiten”, vertelt Sharon. “Wij zijn ervan overtuigd dat de juiste meubels en inrichting bijdragen tot het plezier op de werkvloer”, besluit Sharon.

Ook de onderlinge samenwerking is een plezier. “Ik hou van de no-nonsense-aanpak van Inofec. Oplossingsgericht denken en ervoor zorgen dat de klant tevreden is. En met de klant bedoelen we niet enkel het management, maar vooral de mensen die op de werkvloer zitten”, zegt Kris. “We zijn op dezelfde leest geschoeid. Geen woorden maar daden. Typisch voor West-Vlamingen, zeker?”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details