Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Studiebureau Jonckheere uit Brugge versterkt zich verder in Vlaams-Brabant en Limburg

Studiebureau Jonckheere uit Brugge versterkt zich verder in Vlaams-Brabant en Limburg

Voortaan reiken de tentakels van Studiebureau Jonckheere van aan de kust tot in Limburg, want na de overname van Ontwerpbureau Pauwels eerder dit jaar, nemen Koen Jonckheere en zijn medevennoten Bart Deschaght en Filip Algoedt nu ook de leiding over van het landmeetkundig bureau Aaro-Topo uit Herk-de-Stad. “Hun expertise is niet alleen een enorme meerwaarde voor onze teams in Brugge en Leuven, hierdoor versterken we ook onze positie in Limburg”, stelt zaakvoerder Koen Jonckheere.

Studiebureau Jonckheere werd in 1959 opgericht door Amand Jonckheere. Dertig jaar later nam zoon Koen de leiding over en recent kwamen ook Filip Algoedt en Bart Deschaght als nieuwe vennoten mee aan het roer. Het bureau, dat naast de hoofdzetel in Brugge ook een satellietkantoor in Leuven heeft, telt vandaag 65 werknemers en is een gerenommeerde, regionale speler voor advies, planning, ontwerp en opvolging van infrastructuur- en mobiliteitsopdrachten. De ambities van de drie vennoten reiken ver. Samen willen ze via een doordachte aanpak in heel Vlaanderen alomtegenwoordig worden.

Specifieke expertise in huis halen

Koen Jonckheere: “Al jaren is er bij de ingenieursbureaus een evolutie aan de gang naar meer specialisatie en consolidatie. De uitdagingen zijn immers niet min, denk maar aan de klimaatverandering. De publieke ruimte moet dus ook in Vlaanderen almaar klimaatbestendiger worden ingericht en enkel door de krachten te bundelen zullen we erin slagen het openbare domein slimmer of blauwgroen aan te leggen. Daarom hebben we ons in maart 2022 ook versterkt via een belangrijke participatie in het landschapsarchitectenbureau Pauwels uit Leuven.”

Een voorbeeld van een eerste samenwerking tussen beide kantoren is alvast het buurtpark Ten Boomgaard in Sint-Michiels bij Brugge. “Dit ontwerp vindt het perfecte evenwicht tussen creativiteit en functionaliteit. Natuur, veiligheid, mobiliteit en klimaat zullen er hand in hand gaan. Zo wordt de Kerkebeek opengelegd om een open en zichtbare vallei te creëren waar waterbeleving centraal staat. Daarnaast bevorderen we infiltratie zodat de waterhuishouding ook aanzienlijk verbetert.”

In de toekomst zullen beide kantoren nog meer met elkaar samenwerken. “We willen ons echt profileren als de ideale partner voor lokale besturen. Daarbij willen we hen compleet ontzorgen en dan is het ook belangrijk dat we de juiste technische knowhow in huis halen. Met de overname van Aaro-Topo verbreden we alvast onze dienstverlening met 3D-laserscanning en fotogrammetrie. Dat zal ons ook in staat stellen om tot in detail de meest complexe opmetingen uit te voeren. Infra-projecten voor opdrachtgevers als Aquafin en Fluvius horen reeds tot het takenpakket van Aaro-Topo. Maar ook in vastgoedbemiddeling, verkavelingen en onroerend goed hebben ze een brede expertise.”

Limburg biedt opportuniteiten

De overname komt voor de werknemers niet geheel onverwacht. Oprichter Kurt Vanerum kondigde al een tijdje geleden zijn pensioen aan en vond in Studiebureau Jonckheere nu een geschikte overnemer, die de eigenheid van het kantoor respecteert en de tewerkstelling garandeert. “De toekomst is verzekerd, mits we voldoende werkkrachten vinden. Limburg is alvast een provincie die in volle evolutie is en inzet op duurzame ontwikkeling. Van hieruit houden we vinger aan de pols, en kunnen we onze activiteiten stelselmatig uitbreiden”, besluit Koen Jonckheere.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details