Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
One-stop-shop ontwerpt en bouwt interne transportsystemen en hydraulische liften
Het familiebedrijf staat ook bekend voor elektrohydraulische liften met een hoog hefvermogen, zoals autoliften.

One-stop-shop ontwerpt en bouwt interne transportsystemen en hydraulische liften

Op zoek naar een volautomatische transportinstallatie voor een vlotte verwerking van pallets en goederen? Interesse in een kwaliteitsvolle lift of hefunit voor het verplaatsen van zware vrachten of auto’s? Dan kan Atelier Dumon zeker een gepaste oplossing bieden. De one-stop-shop uit Brugge is immers al meer dan 60 jaar gespecialiseerd in het ontwerp en de bouw van interne transportsystemen, zoals rollenbanen, maar ook parkeersystemen en hydraulische liften met een hoog laadvermogen. Deze familiale kmo biedt zijn klanten totaaloplossingen op maat: vanaf het ontwerp en de mechanische en technische ontwikkeling over de productie, levering en montage tot de service en het onderhoud.

Innovatie, kwaliteit en technische verfijning zijn kernwaarden van de fabrikant.

De geschiedenis van Atelier Dumon gaat terug tot 1955, toen Maurice Dumon als zelfstandig constructeur aan de slag ging. Hij was actief in de kleine machinebouw, maar werd vooral bekend voor de ontwikkeling en bouw van een automatische zakkenheffer voor de graan- en kolenhandel. Toen zoon Eric zijn vader vervoegde, legde hij zich toe op de productie van hydraulische liften, wat toen een uniek concept voor de Belgische markt was. De technologische kennis en ervaring nam toe en het productaanbod werd verder uitgebreid. Eind jaren ’70 startte de firma met de bouw van constructies uit roestvrij staal en interne transportsystemen voor de voedingsindustrie. De lancering van de automatische transportsystemen en de focus op totaalprojecten in de jaren ’90 gaven de firma een extra boost.

De firma levert ook systemen voor de volautomatische opzet en afname van de pallets aan start- of eindpunten.

“We zijn uitgegroeid tot een vooraanstaande speler in het ontwerp en de realisatie van interne transportsystemen, parkeersystemen en hydraulische liften met een hoog laadvermogen. Innovatie, kwaliteit en technische verfijning zijn de hoekstenen van ons succes. Klanten kunnen bij ons terecht voor kleinere installaties, maar ook voor grootschalige projecten waarbij de volledige goederenver­werking en –behandeling vol­automatisch gestuurd en uitgevoerd wordt”, vertelt Thomas Dumon, die samen met zijn broer Steven de leiding over de familiale kmo met 35 werknemers draagt. “We willen graag in een zo vroeg mogelijk stadium bij elk project betrokken worden om met de klanten mee te denken over een gepast installatie en een correcte integratie. Onze ingenieurs maken eerst een grondige en gedetailleerde voorstudie, waarna de ontwikkeling en realisatie van een volledig passende totaaloplossing kan starten. De productie gebeurt in ons eigen atelier in België. Elke fase van dit traject gebeurt in nauw overleg met de opdrachtgever, waardoor flexibel gereageerd kan worden op eventuele veranderingen. Onze taak stopt niet bij de montage en inbedrijfstelling, want nadien blijven we ook 24 op 24 bereikbaar voor service en onderhoud. Dat maakt de cirkel rond.”

Atelier Dumon ontwerpt en bouwt eenvoudige én complexe systemen, zoals rollenbanen, voor het intern transport van pallets en losse goederen.

Focus op industriële sectoren

De grootste kracht van de firma ligt in het originele ontwerp en de eigen productie van installaties en machines. Die betekenen voor de opdrachtgever zowel een economische besparing als een technische verfijning van de automatiseringsprocessen in een productieomgeving. “We ontwerpen en bouwen eenvoudige én complexe systemen, zoals rollenbanen, voor het intern transport van pallets en losse goederen. Maar we leveren ook systemen voor de volautomatische opzet en afname van de pallets aan start- of eindpunten. Daarnaast bouwen we kleine machines, zoals hydraulische kippers, versnijdingsinstallaties, bandtransporteurs met metaaldetectie, bufferbanen …, om er maar een paar te noemen. Verder staan we ook bekend voor elektrohydraulische liften met een hoog hefvermogen, bijvoorbeeld goederenliften en parkeersystemen, zoals autoliften, draaiplatformen en parkeerbruggen. We zien onszelf dan ook als een one-stop-shop”, sluit Thomas Dumon af. “Op basis van onze specialisaties focussen we vooral op de voedingsindustrie in Vlaanderen en Henegouwen, met name de diepvriessector. Daar gelden specifieke noden voor het materiaal en is een continue werking bij vries­temperaturen cruciaal. Daarvoor is kennis nodig en die bezitten we. Uiteraard ontwikkelen en bouwen we ook oplossingen voor andere industriële omgevingen.”

De grootste kracht van de kmo ligt in het originele ontwerp en de eigen productie en montage van installaties en machines.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details