Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Neem voorsprong dankzij geïntegreerde bedrijfssoftware
Bruno Conil en Jurgen Platteau bundelen de krachten in 2mprove om de digitale marketing van kmo’s een boost te geven.

Neem voorsprong dankzij geïntegreerde bedrijfssoftware

Heel wat kmo’s ervaren digitalisering als ontwrichtend, terwijl ze net enorme opportuniteiten biedt om de efficiëntie van bedrijfsprocessen op te krikken. Sinds 2015 biedt Accomodata complete IT-dienstverlening in Odoo bedrijfssoftware. Recent startte het een nieuwe dochteronderneming op: 2mprove, met een grensverleggende kijk op digitale marketing, websites en marketing automation.

Behoort digitaal ondernemen al tot het DNA van uw organisatie? Als strategisch partner helpt Accomodata ondernemers hierin. Deze IT-speler, opgericht in 2015 door Bruno Conil, wil waarde creëren voor klanten in het implementeren van geïntegreerde bedrijfsapplicaties: “Onze missie is om kmo’s hun volledige potentieel te helpen bereiken bij het digitaliseren van hun bedrijfsprocessen, gaande van CRM, financieel beheer, productie- en logistieke processen tot digitale marketing”, legt Bruno uit. 

“We implementeren en bieden ondersteuning voor Odoo Enterprise, voornamelijk bij groothandels, retail-, projectgeoriënteerde, diensten- en productiebedrijven. Ook kmo’s in de voedingssector behoren tot ons klantenbestand. Vandaag zijn we een Odoo Gold en certified partner van België. We mogen best trots zijn op deze unieke en snel groeiende bedrijfssoftware die in ons land ontwikkeld werd en alsmaar gebruiksvriendelijker en performanter wordt.”

360° advies en ondersteuning

Accomodata reikt kmo’s de nodige tools aan om een proactieve beheersstrategie te realiseren. “De voorbije jaren voerden we al meer dan honderd Odoo Enterprise-­projecten uit”, geeft Bruno aan. “Hierbij leveren we 360° advies-, installatie- en ondersteuningsdiensten. Dit doen we zowel voor als na de software-implementatie. Belangrijk bij die implementatie is de toepassing van een passende methodologie per project, op maat van de klant. Kleine organisaties verkiezen vaak een hands-on benadering, met een modulaire en stapsgewijze aanpak. Grotere organisaties hebben baat bij een project­implementatiemethode die gebaseerd is op ERP-methodieken. In dit geval delen we projecten in fasen op, waarbij we per fase de objectieven, taken en meetpunten bepalen om succesvol te zijn.” 

Vandaag telt het team van Accomodata 25 medewerkers, zowel technische als functionele profielen.

Stijgende vraag

Steeds meer organisaties ontdekken de voordelen en meerwaarde van geïntegreerde softwareapplicaties die bedrijfsbehoeften ondersteunen. Die toenemende interesse leidde ook tot een mooie groei voor Accomodata. Bruno Conil: “In 2015 startten we met drie medewerkers. Vandaag telt ons team 25 mensen, met zowel technische als functionele profielen om onze 360° aanpak mogelijk te maken. Onze medewerkers krijgen alle ruimte om een eigen uitdagend carrièrepad uit te stippelen. We maken volop werk van een open en creatieve bedrijfscultuur, om zo de beste IT-talenten aan te trekken en aan boord te houden. En daar slagen we prima in. We blijven ook steeds openstaan voor nieuw talent. Zo hebben we momenteel vijf vacatures in verschillende domeinen.”

De kracht van digitale marketing

Omdat we via digitalisering waarde willen creëren voor onze klanten, hebben we recent onze bedrijfsstrategie bijgestuurd”, schetst Bruno. “Binnen het Odoo-platform heb je als klant heel wat mogelijkheden om digitale marketingkanalen te bouwen – zoals een webshop of een klantenportaal – en performante communicatiecampagnes uit te rollen. Om die dienstverlening zo efficiënt mogelijk te maken voor onze klanten, hebben we medewerkers nodig die dit specialisme van a tot z beheersen. Daarom hielden we recent een nieuwe dochteronderneming boven de doopvont: 2mprove.”

2mprove biedt webontwikkeling, digitale marketing en marketing automation aan met het Odoo-platform. Deze dochteronderneming van Accomodata wordt geleid door Jurgen Platteau, een digitale expert met ruim 15 jaar ervaring in webdesign, e-commerce en webapplicaties op maat. “Zo’n twee jaar geleden kwam ik via een gemeenschappelijke connectie in contact met Bruno”, vertelt Jurgen. “Het klikte meteen erg goed tussen ons, en al snel leerde ik de troeven van het Odoo-platform kennen. Ik raakte onder de indruk van de vele mogelijkheden die deze bedrijfssoftware biedt. Met 2mprove kunnen we onze dienstverlening aan kmo’s een enorme boost geven, waarbij we hen de mogelijkheid bieden om interne marketingprocessen maximaal te automatiseren en te koppelen met andere bedrijfsapplicaties. Dit levert ongekende analysemogelijkheden op.”

Jurgen illustreert hoe 2mprove een belangrijke meerwaarde kan bieden. “Denk bijvoorbeeld aan het linken van socialmediaposts aan de omzet die ze genereren. In een Odoo-omgeving is het kinderspel om dergelijke linken te voorzien, wat een schat aan waardevolle info oplevert. Of stel dat een klant jouw webshop verlaat zonder zijn of haar gevulde winkelmandje af te rekenen. Via onze software kun je hem of haar contacteren om later alsnog terug te keren en zijn actie af te ronden. Ook loyaltyprogramma’s of gepersonaliseerde mailingacties zijn slechts enkele van de vele toepassingen die mogelijk zijn.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details