Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Mercure Oostende is een pionier in de markt van bedrijfsevents
Voor bedrijven is het hotel een uniek aanspreekpunt dat de volledige organisatie van hun event op zich neemt.

Mercure Oostende is een pionier in de markt van bedrijfsevents

“We hebben collectief de waarde van de kust herontdekt” 

Binnen de bedrijfswereld neemt de interesse in teambuildings en groepsactiviteiten sterk toe. Mercure Oostende omarmde deze opportuniteit en groeide de voorbije twee jaar uit tot een referentie binnen dit marktsegment. “We hebben een breed netwerk van partners om van elke activiteit een succes te maken.”

Het Mercure Oostende beschikt over 95 kamers, voorzien van alle comfort.

Mercure Oostende ligt pal in het centrum, op een steenworp van het strand en de bekendste trekpleisters van de grootste badstad van het land. Het hotel zag het levenslicht in de jaren tachtig en draagt sinds 2016 de naam Mercure Oostende. De jongste jaren waait er via het strand een nieuwe wind tot in het hotel. “We zetten steeds meer in op de bedrijfs­wereld, die bij ons terechtkan voor evenementen en residentiële teambuildings, waarbij de gasten dus ter plaatse overnachten”, legt General Manger Bert Degryse uit. 

Via Mercure Oostende kunnen bedrijven makkelijk allerhande activiteiten boeken, ook op het strand.

Centraal aanspreekpunt 

Bedrijven die in zee gaan met Mercure ­Oostende, kunnen hierbij rekenen op een totaalpakket op maat. “Omdat we kunnen putten uit ons breed netwerk aan betrouwbare partners, gaande van heel wat lokale restaurants en musea tot organisaties die sportieve activiteiten op het strand organiseren, kunnen we onze bedrijfsklanten een grote waaier aan mogelijkheden bieden voor evenementen of teambuildings”, aldus Degryse. 

Op die manier kan het hotel ingaan op de meest uiteenlopende vragen, en is het aanbod niet beperkt tot de eigen faciliteiten. “Voor onze klanten betekent dit dat wij steeds fungeren als centraal aanspreekpunt dat de volledige organisatie op zich neemt. Administratief is het ook makkelijk: één offerte en één factuur. Wij contacteren alle nodige partners en zorgen er na afloop ook voor dat alle betrokken spelers hun geld ontvangen. De schaal waarop wij dit model hebben uitgerold, is uniek. Wij zijn dus echt een pionier in de hotelwereld”, gaat Degryse verder. 

Het hotel slaagt er zo in om een antwoord te bieden op de toegenomen vraag naar teamactiviteiten in eigen land vanuit het bedrijfsleven. “Sinds corona en de komst van de hybride werkcultuur zijn groepsactiviteiten voor bedrijven steeds waardevoller geworden. Dat voel je gewoon aan de positieve reacties”, verduidelijkt Degryse. “Bovendien hebben we collectief ook de waarde van onze eigen kuststreek herontdekt.” 

Het hotel beschikt over alle faciliteiten voor meetings en teambuildings.

Belgian Coast Hotels 

Het hotel beschikt zelf over 95 kamers, een eigen meeting room en een fitnessruimte. Het ziet de vraag naar bedrijfsevents duidelijk stijgen. Daar waar het aandeel residentiële teambuildings voor corona ongeveer 2 procent van de omzet bedroeg, is dit vandaag al 10 procent. En nu al staat vast dat dit cijfer in 2023 verder zal groeien. Uiteraard betekent deze groeiende focus op de B2B-markt niet dat het hotel zijn traditionele corebusiness verlaat. “In hoofdzaak zijn we nog steeds een hotel dat zich richt op overnachtingen van toeristen. Maar door onze deuren open te zetten voor de bedrijfswereld, slagen we erin om ook in de maanden waarin er minder toeristen naar de kust trekken, ons hotel te bezetten. 

Dat is ook precies de strategie van Belgian Coast Hotels, de overkoepelende entiteit van hotels aan de Belgische kust waar we sinds twee jaar deel van uitmaken. De schaalvoordelen van deze samenwerking hebben ons groeitraject onmiskenbaar een duidelijke impuls gegeven”, besluit Degryse.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details