Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Klassevol interieur maakt restauratie Kasteel Ter Borcht helemaal af
Sharon Speeckaert staat sinds 2010 samen met haar vader Marc aan het hoofd van Inofec.

Klassevol interieur maakt restauratie Kasteel Ter Borcht helemaal af

Nieuw meubilair is perfect inzetbaar voor verschillende functies

Om medewerkers na het verplichte thuiswerk opnieuw op kantoor te laten werken, investeerden veel bedrijfsleiders in een huiselijke inrichting van hun ruimtes. Expert in B2B-inrichtingen Inofec hielp menig bedrijven de voorbije jaren bij deze ingrijpende evolutie. Naast klassieke kantoorruimtes, waagden ze zich ook aan uniekere projecten, zoals de recente inrichting van Kasteel Ter Borcht in Meulebeke.

Inofec, de B2B-specialist in kantoorinrichting, bestaat dit jaar 22 jaar. In 2010 vervoegde Sharon Speeckaert haar vader Marc aan het hoofd van het bedrijf. “We zagen de trends veranderen van strakke en vlekkeloze open eilanden naar huiselijke, warme ruimtes waar veel plaats is voor licht en groen”, vertelt Sharon Speeckaert van Inofec.

Er zijn sinds de oprichting van Inofec enorm veel projecten de revue gepasseerd, het ene al unieker dan het andere. “We hebben vorig jaar bijvoorbeeld het splinternieuwe hoofdkantoor van TVH, dat 4 verdiepingen en 13.000 m² groot is, voorzien van passend meubilair. Ook de kantoren van Flanders Classic kregen recent een grondige facelift, waarbij wij het meubilair mochten leveren”, somt Sharon op.

Kasteel Ter Borcht in Meulebeke onderging eerst een grondige renovatie van de buitenkant.

Prijs-kwaliteit

Onlangs konden ze een ander uniek project op een boogscheut van hun kantoor in Tielt aan hun palmares toevoegen. Op een dikke 10 kilometer van het kantoor van Inofec staat het karakteristieke Kasteel Ter Borcht in Meulebeke. “Na de geslaagde renovatie van de buitenkant van het 17de-eeuwse kasteel, zocht de gemeente Meulebeke de juiste partner voor de invulling van het interieur. Wij waagden de kans, berekenden het bestek en sleepten het project via openbare aanbesteding in de wacht”, vertelt Sharon.

Burgemeester Dirk Verwilst bracht samen met algemeen directeur Britt Schouppe een bezoek aan de mogelijke partners die zich kandidaat gesteld hadden, en dus ook aan de showroom van Inofec. “Het grote, kwaliteitsvolle aanbod en de gunstige prijszetting deden Inofec er met kop en schouders bovenuit steken”, vertelt burgemeester Dirk Verwilst. “We zochten een partner die kon meezoeken naar de verlangens van de klant, rekening houdend met de specifieke uitstraling van het gebouw. Niet ieder meubilair past in een kasteel, dus het is ook aan het bedrijf zelf om aan te voelen of het project aansluit bij hun aanbod”, gaat burgemeester Verwilst verder.

​”Een hoogwaardige stoffering en goed zitcomfort was uiterst belangrijk, net als een klassevolle uitstraling van het geheel”, vat Sharon haar keuzes samen.

Multifunctioneel

Het kasteel bestaat uit drie verdiepingen, waarvan elke ruimte een andere functie heeft. “Het gelijkvloers is een restaurant. Op de eerste verdieping vinden activiteiten plaats om huwelijken te voltrekken en huldigingen te vieren. De bovenste verdieping wordt vaak verhuurd aan derden voor lezingen en recepties”, vat de burgemeester van ­Meulebeke samen.

Bij de inrichting stond de flexibiliteit centraal. “De ruimtes moeten polyvalent inzetbaar zijn. Dit betekent dat de stoelen niet alleen stapelbaar moesten zijn, ze mochten ook geen impressies nalaten in de zitting wanneer ze voor een lange tijd gestapeld blijven. Daarnaast was natuurlijk ook een hoogwaardige stoffering en goed zitcomfort uiterst belangrijk, net als een klassevolle uitstraling van het geheel”, legt Sharon uit.

“Niet ieder meubilair past in een kasteel, dus het bedrijf moest zelf ook aanvoelen of het project aansluit bij hun aanbod”, verwoordt burgemeester Verwilst.

Final touch

Ondanks de krappe timing slaagde Inofec erin om de meubels op tijd aan te leveren, voor de officiële opening in april. “We stellen nu vast dat de mensen, die om het even welke reden het kasteel bezoeken, allemaal lovend zijn. Het meubilair is perfect inpasbaar in de verschillende ruimtes. Die final touch van het interieur is voor ons de kers op de taart na een zware investering in de restauratie van het kasteel”, besluit de burgemeester van Meulebeke, Dirk Verwilst.

Die tevredenheid stemt ook Sharon gelukkig. “Onze klant moet uiteraard tevreden zijn van de oplevering, maar het totaalplaatje moet kloppen voor elke bezoeker. Het resultaat mag er dus zijn: een stijlvolle thuisbasis voor allerlei culturele bijeenkomsten”, besluit Sharon Speeckaert.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details