Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Investeringsfonds Think2Act stapt in marketing- en communicatiebureau KIXX
Mark Caelenberghe kan dankzij de investering van Think2Act ook zijn team verder uitbreiden.

Investeringsfonds Think2Act stapt in marketing- en communicatiebureau KIXX

Brugs full service bureau wil de grens over

Marketing- en communicatiebureau KIXX heeft een strategisch plan uitgewerkt om de komende jaren verder te groeien in België en Nederland. Om het plan te realiseren heeft CEO Mark Caelenberghe het Belgische investeringsfonds Think2Act aangetrokken. “KIXX heeft de voorbije jaren een mooie groei neergezet, ook via enkele overnames. Dat groeiverhaal willen we samen verderzetten en versnellen”, verklaren beide partners.

Bijna 15 jaar geleden startte Mark ­Caelenberghe in zijn eentje KIXX op in Roeselare. In 2017, bij de verhuis naar een nieuw kantoor vlakbij de E40 en E403 in Loppem, telde de kmo acht personeelsleden. En vandaag heeft het marketing- en communicatiebureau, dat focust op strategische trajecten bij kmo’s en corporates, ruim 35 medewerkers. Samen realiseren die een omzet van 7 miljoen euro. 

Groei in België en Nederland

“Als full service bureau zijn en blijven we ambitieus”, stelt Caelenberghe. “Na de overname en integratie van Magenta en Kliek hebben we de voorbije jaren flinke stappen vooruit gezet. We hebben voor een aantal klanten ook al campagnes gerealiseerd in Nederland en zien potentieel om die markt verder te ontwikkelen. Ook in België is er ruimte voor verdere groei.”

Om dat traject te realiseren, breidt KIXX verder uit. Het bureau heeft momenteel 6 vacatures open staan, voor onder meer digital marketing, web development, design en content creatie. “Daarnaast zochten we ook een financiële partner die ons groeiverhaal kon ondersteunen. Met Think2Act halen we een Belgische investeerder aan boord, die samen met ons een verhaal op lange termijn wil schrijven”, aldus Mark Caelenberghe.

De instap van het fonds werd begin december gefinaliseerd met de handtekeningen van Nicolas Buysschaert en Mark Caelenberghe van KIXX en Koen Verhelst van Think2Act.

Ondernemerschap en een sterk management

Koen Verhelst, managing partner van ­Think2Aact: “We merken dat marketing en communicatie een steeds complexer gegeven wordt, ook als gevolg van de evoluties in sociale media. Veel bedrijven, ook uit onze portfolio, hebben op dat vlak nood aan gespecialiseerde dienstverlening. KIXX speelt perfect in op die evoluties en heeft een alomvattende aanpak. Bovendien heeft Mark zich de voorbije jaren omringd met een jong en sterk management team. Hun kennis van de markt, gecombineerd met het ondernemerschap van Mark heeft ons overtuigd.”

Think2Act participeert hoofdzakelijk in kmo’s met groeipotentieel. Het team focust op een middellange tot lange investeringshorizon. “Dit is onze eerste participatie in de marketing- en communicatiesector, maar KIXX sluit perfect aan bij andere dienstverlenende en consultancy­bedrijven die we al in portefeuille hebben. We kennen het dienstverlenend businessmodel dus goed.” De portfolie van het investeringsfonds omvat vandaag onder andere Qrcus (consultant SAP-implementaties), Tresco Engineering (navigatietechnologie), Boma (schoonmaakproducten en -machines) en Vanelek (­industriële elektrische installaties).

Nieuwe acquisities zijn een optie

De bedoeling is om KIXX de komende jaren voort uit te bouwen. “We hebben de ambities doorgesproken met het management team. Eén van de mogelijkheden zijn nieuwe acquisities, maar we willen die mogelijkheden goed bestuderen. We staan er voor open, op voorwaarde dat ze complementair zijn en synergievoordelen kunnen opleveren”, besluit Koen Verhelst verder.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details