Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
“Het plaatje tussen constructie en inrichting klopt volledig”
Begin oktober kon je een kijkje gaan nemen achter de golvende gevels van Office One tijdens Voka Open Bedrijvendag.

“Het plaatje tussen constructie en inrichting klopt volledig”

Office One, de nieuwe, bedrijvige blikvanger in Tielt

Wie van Aalter naar Tielt rijdt, kan niet meer naast de golvende gevels van het nieuwe kantoorgebouw Office One kijken. Niels De Four, projectleider bij MC Bouw, en Sharon Speeckaert, mede-zaakvoerder van Inofec Kantoormeubilair, zorgden voor een geslaagde relatie tussen de bouwconstructie en de kantoorinrichting.

Bij gebrek aan hedendaagse kantoorgebouwen in Tielt, bouwde Group Vlaemynck in 2013 het Vlaemynck Business Center. Daar werden enkel kantoorruimtes te huur aangeboden. “We merkten dat startende ondernemers, die na een periode van huren ook een eigen stek willen kopen, buiten Tielt moesten zoeken. Daarom besloten we Office One te bouwen”, vertelt Niels De Four van MC Bouw, dat onderdeel uitmaakt van Group Vlaemynck.

Sinds de zomer van 2023 biedt Office One ruim 3800 m2 aan kantoorruimte. “Alle kantoren zijn inmiddels verkocht. Sommige investeerders boden hun aangekochte kantoorruimtes ook hier gedeeltelijk of volledig te huur aan. Op dit moment is enkel op de vierde verdieping nog kantoorruimte te huur tot 500 m², volledig in te kleden naar keuze”, gaat Niels verder. En voor die inkleding werkten meerdere bedrijven samen met lokale kantoormeubilairexpert Inofec.

“In het landschapskantoor van Bofisc voorzagen we een zit-sta benchwerkplek, voorzien van een akoestische opzetwand en een Camiro bureaustoel van het Zwitserse merk Girsberger, topkwaliteit dus!” aldus Sharon.

Mix and match

Inofec is een gekende naam in de kantoormeubelmarkt, en heeft een directe link met de bouwheer van het project. “Met Inofec heeft Group Vlaemynck al jaar en dag een goede samenwerking. Inofec heeft bijvoorbeeld ook het Vlaemynck Business Center voorzien van kantoormeubilair. De kopers en huurders konden dus al een voorproefje krijgen bij een bezoek aan ons kantoor”, aldus Niels.

Sharon Speeckaert leidt samen met haar vader de succesvolle Tieltse zaak in kantoormeubilair. “We vinden het een grote eer dat meerdere bedrijven die hun intrek namen in Office One, ons kozen voor de inrichting van hun nieuwe ruimte”, vertelt Sharon. Nadat accountancykantoor Bofisc en softwareontwikkelaar Ingenix zelf contact opnamen, werd er met elk van hen een verkennend showroombezoek ingepland. “Hierbij konden ze kennis maken met ons ruime assortiment en kon er meer uitleg gegeven worden over alle mogelijke kleuren, maten en andere specificaties.”

“Tijdens een tweede bezoek werden de offerte en kleurkeuzes gefinetuned en gefinaliseerd”, licht Sharon toe. Bij die keuze houden de interieuradviseurs altijd het grotere plaatje in hun achterhoofd. “We bekijken of het nieuwe meubilair past bij het huidige, maar zorgen er ook voor dat de uitstraling van het gebouw matcht met de inrichting van de kantoren.”

IT Provider heeft Inofec carte blanche gegeven. De enige vereiste was een comfortabele werkplek in een moderne look and feel.

Klassevol én comfortabel

Bart Verhelst, bestuurder van IT Provider, kocht een volledige verdieping in Office One. IT Provider en KBC Private Banking huren elk een deel van die verdieping. “Ik ben aangetrouwde familie van Sharon, maar nog belangrijker: ik vertrouw 100% op haar uitvoerige expertise. Daarom mocht ze niet alleen de inrichting, maar ook de indeling van de ruimte bepalen”, zegt Bart. 12 jaar geleden richtte Inofec al eens het kantoor van IT Provider in. “Zelfs de verhuis van ons ‘oud’ meubilair naar ons nieuw kantoor, nam Inofec voor zijn rekening.”

De visuele voorstelling van de nieuwe inrichting trok Bart over de streep. “We hebben Inofec letterlijk carte blanche gegeven, we vroegen alleen een comfortabele werkplek voor onze medewerkers in een moderne look and feel. Inofec heeft alles uitgetekend en gevisualiseerd via renders, waardoor wij op slag overtuigd waren.”

De vergadertafels en bureau in zijn eigen kantoor, springen er voor Bart uit. “Het matzwarte hoekbureau straalt klasse en gezelligheid uit, en de vergadertafels hebben een zeer leuk design. We werkten al aan verstelbare bureaus, want we vinden het cruciaal dat onze medewerkers op alle vlakken in de watten worden gelegd. Nu hebben we voorzien dat elke medewerker aan zo’n bureau kan werken om zo comfortabel mogelijk de dag op kantoor door te brengen.”

Door het grote succes ligt Office Two al op de tekentafel. “We zijn trots ons steentje te mogen bijdragen om een inspirerende werkplek te vormen voor dynamische bedrijven uit Tielt en de bredere regio. We staan dan ook klaar om straks de bedrijven die in Office Two hun intrek zullen nemen, te helpen bij hun inrichting”, besluit Sharon Speeckaert van Inofec.

“Het matzwarte hoekbureau straalt klasse en gezelligheid uit”, weet Bart Verhelst van IT Provider.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details