Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Het Beurs-, Meeting- en Congrescentrum maakt eigen BeeMCC honing op groendak

Het Beurs-, Meeting- en Congrescentrum maakt eigen BeeMCC honing op groendak

Het Beurs-, Meeting- en Congrescentrum zet een nieuwe innovatieve stap naar duurzaamheid. Er werden twee bijenkasten geïnstalleerd op het groendak van het BMCC, waarin maar liefst 100 000 bijen verblijven. Deze bijenkasten zorgen niet alleen voor een bloeiende bijenpopulatie, maar hebben ook een aanzienlijke honingopbrengst gegenereerd. Per jaar leveren ze samen +- 80 kg BeeMCC honing.

Bijen spelen een cruciale rol in het in stand houden van de biodiversiteit en het bevorderen van de bestuiving van planten. Het Beurs-, Meeting en Congrescentrum erkent het belang van bijen voor het ecosysteem en heeft actie ondernomen om een positieve impact te hebben op het milieu. Door bijenkasten op het dak te plaatsen, wordt een gastvrije omgeving gecreëerd waar bijen kunnen gedijen. 

Sarah Cornand, directeur van het BMCC: “Het honingproject is een symbool van onze inzet voor het milieu en kadert in het grotere geheel van onze duurzaamheidsstrategie en het behalen van de strategische doelstellingen van de Verenigde Naties omtrent duurzaamheid. Het BMCC verkreeg eind juni nog het ‘Green Key’ label waardoor we ons nu officieel een duurzame eventlocatie mogen noemen. “

Congressisten die vergaderen in de meeting rooms op de derde verdieping van het BMCC, hebben zicht op het groendak met de bijenkasten. De BeeMCC-honing kan worden aangekocht door bvb organisatoren van events in het BMCC als relatiegeschenk voor sprekers of VIP-gasten.  

Brugge is de belangrijkste bijenstad van Vlaanderen. Dankzij dit mooie initiatief zorgt het BMCC ervoor dat de bijenpopulatie in Brugge terug groeit en zo werken we aan een duurzame en groene omgeving.

BeeMCC-honing: honey for busy bees

De BeeMCC honing is een natuurlijk product, afkomstig van de bijenkasten op het groendak van het BMCC. Wens je honing te bestellen voor jouw sprekers, deelnemers, medeorganisatoren? Contacteer het BMCC-team en we helpen jou graag verder. We beschikken over honingpotjes van 500g en 125g.

Meer info over duurzaamheid en het BMCC: https://bmccbruges.com/duurzaamheid/

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details