Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Gassco renoveerde verouderd bedrijfsgebouw tot een aangename werkplek
“Dankzij foto’s, die werden genomen door de CEO van Gassco, wordt de kust een beetje naar binnen gebracht bij het bedrijf”, aldus Hilde De Rore van De Interieurdokter.

Gassco renoveerde verouderd bedrijfsgebouw tot een aangename werkplek

Het Noorse Gassco, een staatsbedrijf dat gas verdeelt over heel Europa, heeft zijn Belgisch hoofdkantoor in Zeebrugge. In 2021 vatte het grote renovatiewerken aan om te beantwoorden aan de nieuwe normen en het verouderde gebouw opnieuw tot een gezellige en ergonomische werkplek te maken. Een uitdaging die De Interieurdokter en Inofec met ambitie aangingen.

Voor de herinrichting ging Gassco niet over één nacht ijs. Op aanraden van één van de managers nam het bedrijf al voor de start van de werken contact op met De Interieurdokter uit Waregem. “Overtuigd door enkele realisaties van onze hand, kozen ze voor ons als interieurarchitect”, zegt zaakvoerster Hilde De Rore.

Het gebouw moest volledig gemoderniseerd en tegelijk getransformeerd worden in een aangename werkplek. “Wij hebben al het los meubilair, het maatwerk, de kleuren, de verlichting tot zelfs de decoratieve planten bepaald aan de hand van het DNA van de klant. Daarbij hadden we nog geen specifieke producten of partner voor ogen”, aldus Hilde, die merkonafhankelijkheid enorm belangrijk vindt.

“In het restaurant en de vergaderzalen werd er gekozen voor stoelen van het Scandinavische merk Hay”, vertelt Sharon Speeckaert van Inofec.

Inofec haalt Europese aanbesteding binnen

Vervolgens legde De Interieurdokter de plannen voor aan verscheidene kantoorinrichters in hun netwerk, maar het management in Noorwegen had het laatste woord. “Al onze grote bestellingen, dus ook die voor onze kantoormeubelen, verlopen via een Europese openbare aanbesteding”, legt Fanny Dufour, Management Assistant bij Gassco, uit. “Inofec uit Tielt is daaruit als de beste leverancier naar voor gekomen, zowel wat kwaliteit als prijs betreft.”

Kantoorinrichter Inofec heeft op basis van de plannen van De Interieurdokter het volledige renovatieproject voorzien van nieuw meubilair. Van de inkomhal tot de kantoren, van de vergaderzalen tot het restaurant. “Gassco is een bedrijf dat het belang van welzijn op het werk erkent en hier bij de renovatie de nodige aandacht aan wou schenken. Daarom werd er hoofdzakelijk gekozen voor zit-sta-bureaus en ergonomische bureaustoelen van het merk Girsberger. Akoestische schuifdeurkasten zorgen samen met het tapijt voor een goede akoestiek in de kantoren. In het restaurant en de vergaderzalen werd er gekozen voor stoelen van het Scandinavische merk Hay. De gezellige materialen zijn in het hele gebouw terug te vinden, en de gekozen accentkleuren keren ook in de verschillende ruimtes terug, waardoor alles één mooi geheel vormt”, legt Sharon Speeckaert, zaakvoerster van Inofec, uit.

Sharon Speeckaert en haar vader Marc, zaakvoerders van Inofec in Tielt.

Getest en goedgekeurd 

Door de ingrijpende renovatie moest het team van Gassco gedurende anderhalf jaar in bureelcontainers werken, die naast de werf werden opgesteld. Eind 2023 konden de collega’s intrekken in het gemoderniseerde kantoor. “Het restaurant is een heel mooie en gezellige plek geworden om samen te lunchen, te vergaderen of gewoon een koffietje te drinken. Door een combinatie van diverse texturen en kleuren heb je echt niet het gevoel dat je in een bedrijfskantine zit”, luidt de ervaring van Fanny en haar collega’s.

Ook De interieurdokter is opgetogen over het resultaat. “Het restaurant is een leuke ontmoetingsplek geworden waarin alle texturen en kleuren verwerkt zitten die door gans het interieur gebruikt werden. Het is een wereld van verschil, vergeleken met de grauwe kantine van ervoor. Naast het meubilair zijn groenelementen en visuals in de meetingruimtes ook een toegevoegde waarde in het interieur. Dankzij foto’s, die werden genomen door de Terminal Manager van Gassco, wordt de kust een beetje naar binnen gebracht bij het bedrijf.”

Voor, tijdens en na

De drie partijen kijken dus tevreden terug op het project. “Het contact met Inofec verliep zeer goed. Ze hebben een zeer professionele en stipte aanpak”, besluit De interieurdokter. “Inofec heeft onze bestelling en onze noden samengevat in een zeer toegankelijk interieur. Na levering en installatie blijft het team ook vlot bereikbaar om bestellingen bij te plaatsen. Die nazorg verdient een dikke pluim”, aldus Fanny Dufour.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details