Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Focus op reconversie en biodiversiteit
Hexagon zal deze site omvormen tot een plek waar het bruist van ondernemerschap.

Focus op reconversie en biodiversiteit

De beschikbare bouwruimte in Vlaanderen wordt steeds schaarser. De Vlaamse Regering kondigde een betonstop aan tegen 2040. Hoe deze maatregel in de praktijk omgezet zal worden, is nog afwachten. Maar sommige projectontwikkelaars en bouwfirma’s wachten deze maatregel niet af om op een bewuste en duurzame manier met schaarse ruimte om te gaan. Het West-Vlaamse Hexagon – gevestigd in het Ondernemerscentrum van Roeselare – focust op innovatieve projectontwikkeling en de reconversie van bedrijfssites. En dat blijkt meer dan ooit een verstandige aanpak.

Hexagon – als projectontwikkelaar actief in West- en Oost-Vlaanderen – werd in 2017 opgericht door Jelle Vandendriessche. Met een ruime ervaring in grootschalige reconversie- en industriële projecten in Vlaanderen, zet hij met Hexagon voluit in op innovatieve projectontwikkeling, zowel voor bedrijfs- als residentieel vastgoed. De missie? Niet lukraak bouwen waar het kan of mag, maar op een slimme manier bestaande sites nieuw leven inblazen en zo de beschikbare ruimte optimaal benutten.

Met een compact team van zes gepassioneerde medewerkers bouwt Hexagon letterlijk aan een duurzame toekomst, met oog voor milieu en biodiversiteit. Het kantoor is voortdurend op zoek naar nieuwe gronden en projecten om te ontwikkelen. De vastgoedprojecten van Hexagon onderscheiden zich door hun boeiende architectuur, het gebruik van duurzame technieken en het creëren van een setting waar wonen en werken aangenaam wordt.

Straatbeeld vanaf de Bekaertstraat. De kmo-units worden omgeven door groen.

In de kijker: Park Apart in Zwevegem

Een van de projecten die Hexagon in de kijker zet, is de ontwikkeling van een nieuwe bedrijvensite in Zwevegem. Het businesspark Apart wordt de uitvalsbasis van 22 kmo’s uit de streek. Op de site van 1,5 hectare was jarenlang Sobelcard gevestigd. Toen het bedrijf een groot deel van zijn productie verhuisde, werd het tijd om de site nieuw leven in te blazen. Nadat de Vlaamse Overheid haar goedkeuring gaf aan het ontwerp van een brownfieldconvenant, kon Hexagon samen met Liquidfloors, die reeds zijn kantoren op de site had, starten met de reconversieplannen. Momenteel (november 2021) zijn de sloop van de oude fabrieksgebouwen en de sanering aan de gang. Begin 2022 start Hexagon met de aanleg van het nieuwe businesspark, om eind volgend jaar tot de oplevering te kunnen overgaan.

Overzichtsbeeld van de 22 kmo-units.

Community en duurzaamheid

Met 4.143 m² opslagruimte en kantoren, een topligging vlakbij de E17 en alle aanwezige faciliteiten voor opslag, logistiek en productie, zal het project Park Apart geïnteresseerde kopers heel wat troeven kunnen bieden. De kmo-units zijn nog perfect moduleerbaar, zowel onderling als met kantoorruimte. Een afwerking op maat – met aandacht voor vooruitstrevend design – is perfect mogelijk. Vandaag zijn reeds 8 van de 22 units verkocht.

Alle ondernemers uit dit kmo-park worden opgenomen in de ­Hexaclub, een online en offline community die de rode loper uitrolt voor networking met de medebewoners of collega’s uit andere kmo-sites die Hexagon realiseert. Dit zorgt voor een unieke setting om samen inspirerende, zakelijke ideeën uit te wisselen en gebruik te maken van elkaars diensten.

Bij de realisatie van Park Apart trekt Hexagon – zoals bij al haar andere reconversieprojecten – voluit de kaart van duurzaamheid en biodiversiteit. Concreet: elke koper krijgt de mogelijkheid om zonnepanelen te laten installeren, bij de bouw worden duurzame bouwmethoden gebruikt en een verstandig ruimtegebruik wordt gecombineerd met een maximale buffering van regenwater voor hergebruik en infiltratie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details