Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Ekopak neemt sectorgenoot Global Water & Energy (GWE) over

Ekopak neemt sectorgenoot Global Water & Energy (GWE) over

Ekopak, een onderneming gespecialiseerd in decentrale, circulaire wateroplossingen, meldt de overname van Global Water & Energy (GWE), een private onderneming met hoofdzetel in Brugge (België) en filialen in Europa, Zuidoost-Azië en Noord-Amerika. GWE is expert in oplossingen voor de behandeling van industrieel afvalwater, hergebruik van water en de productie van groene energie.

Sterke geografische én technologische complementariteit

Deze acquisitie levert uitzonderlijke geografische, intersectorale én technologische complementariteit. GWE is vooral actief op de internationale markt, grotendeels buiten Europa, terwijl Ekopak zichzelf voornamelijk in West-Europa op de kaart heeft gezet.

Met deze overname wordt Ekopak een full solution partner en een wereldspeler op vlak van waterhergebruik. Deze samenwerking stelt GWE & Ekopak in staat om te voldoen aan de behoeften van de industrie, de beschikbaarheid van water van de hoogste kwaliteit te garanderen en tegelijkertijd te voldoen aan de strenge lokale lozingsnormen.

Qua expertise staat GWE sterk op het vlak van afvalwaterzuivering, terwijl Ekopak enorm beslagen is op het vlak van circulair watergebruik. Beide ondernemingen blijven onder hun eigen naam actief, maar zullen gezamenlijk de markt benaderen wanneer dat is aangewezen.

Pieter Loose, CEO Ekopak: “De sector biedt enorme opportuniteiten, maar evolueert snel. Om daarop tijdig in te spelen, is een brede expertise en een bepaalde schaalgrootte nodig. Samen kunnen we in de huidige consolidatiegolf binnen de sector een sturende rol vervullen. Er is een ongeziene complementariteit tussen GWE en Ekopak. Qua expertise staat GWE sterk op het vlak van afvalwaterzuivering, terwijl Ekopak enorm beslagen is op het vlak van circulair watergebruik. Wij merken meer en meer dat onze klanten naar beide oplossingen op zoek zijn. Ook geografisch vullen we elkaar perfect aan. De integratie van beide bedrijven biedt ons een unieke opportuniteit, op het meest geschikte moment in de evolutie van de sector. The time is now! We go for it!”

Uli Ombregt, CEO Global Water & Energy: “Zowel Ekopak als GWE hebben grote vestigingen van internationale ondernemingen als klant. De successen die wij bij deze vestigingen realiseren, zetten die groepen ertoe aan om vergelijkbare oplossingen in al hun locaties over de hele wereld te implementeren. Door onze samenwerking staan we hiervoor op de eerste rij. De opportuniteiten zijn schier oneindig… Zo telt GWE tal van grote klanten uit de brouwerij- en voedingssector, terwijl Ekopak een voet tussen de deur heeft bij tal van multinationals uit de chemische en farmaceutische sector. Voortaan kunnen we onze expertise bundelen en gezamenlijke oplossingen aanbieden voor al deze ondernemingen, uit al deze sectoren. Het DNA en de bedrijfscultuur van GWE sluiten perfect aan op die van Ekopak. Op het vlak van teamwork wordt het alvast een vliegende start.”

Ekopak verwerft 100% van de aandelen van de GWE-groep, die vanaf heden in de consolidatiekring van Ekopak wordt opgenomen. Met deze acquisitie wordt voor Ekopak voor 2023 een groepsomzet verwacht van EUR 35-38 miljoen (groepsomzet 2022: EUR 18 miljoen). De groep telt in totaal 230 werknemers.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details