Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Een sterke speler in duurzame totaalprojecten voor industrie- en landbouw
Het kantorencomplex Project Tourmalet in Gistel: mooie combinatie van staal en beton uit eigen productie.

Een sterke speler in duurzame totaalprojecten voor industrie- en landbouw

In 1989 startte Marc Mahieu in Poperinge een eenmanszaak als specialist in metaalbouw voor de agrarische sector. Ruim dertig jaar later is deze eenmanszaak uitgegroeid tot een bloeiend en ambitieus bouwbedrijf met 140 werknemers, met vestigingen in Komen (hoofdzetel), Pittem en het Noord-Franse Duinkerke. Dagelijks zijn zeventien montageploegen in de weer in heel België en Noord-Frankrijk om de bouwdromen van ondernemers te realiseren.

De spreidstand tussen agro- en industriebouw leverde het bedrijf de voorbije drie decennia een sterke reputatie op. Marc Mahieu legt uit: “De voorbije jaren hebben we onze sterke positie in de landbouwsector kunnen consolideren. Tien jaar geleden zetten we ook de stap naar industriebouw. Dit deden we via projecten in de zogenaamde agrarische industrie, zoals voor specialisten in vlees-, aardappelen- en groenteverwerking die in Vlaanderen talrijk aanwezig zijn. Vandaag ontvangen we veel aanvragen voor de bouw van productie-units, opslag- en koelruimtes, kantoren en commerciële ruimtes voor industriebedrijven, in zowel België als Noord-Frankrijk. Omdat we zowel staal- als betonconstructies aanbieden, kunnen we steeds sleutel-op-de-deur-totaalprojecten realiseren voor bedrijven. Qua omzet bedraagt de verhouding agro-/industriebouw ongeveer 30/70 procent.”

Extra diepvriesopslagruimte en laadkaaien voor Larfrost: een combinatie van kelderbouw, prefabbetonpanelen en staalstructuren.

Staal- en betonproductie in eigen huis

Zoon Felix – die vier jaar geleden mee aan boord van het bedrijf kwam – stippelt als hoofd van de verkoopafdeling en directeur van de eigen prefabbetonfabriek mee de koers uit van Mahieu Construct. Welke troeven wil hij in de kijker zetten? “Omdat we de productie van stalen bouwelementen en betonnen panelen ‘incompany’ voorzien, kunnen we snel en flexibel schakelen als een klant ons een bouwdossier voorlegt. In maart 2020 hebben we in het Franse Duinkerke onze eigen betonafdeling opgestart. Met die investering gaan we met Mahieu Construct voluit voor zogenaamde verticale integratie, waarbij we zoveel mogelijk productieactiviteiten in eigen handen nemen. Vroeger kochten we betonpanelen aan, nu produceren we ze zelf. We zijn dus niet meer afhankelijk van externe leveranciers, terwijl we kunnen anticiperen op mogelijke obstakels en onze bouwprojecten snel kunnen uitvoeren.”

Building together als rode draad

Naast die materiaalproductie in eigen huis ziet Felix nog een belangrijke troef waarin Mahieu Construct uitblinkt: de realisatie van sleutel-op-de-deur-totaalprojecten, met oog voor detail en architectuur. “Klanten kunnen op ons rekenen voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. We ontzorgen de klant van a tot z: van de afbraak van bestaande gebouwen, het tekenen van nieuwe plannen en het berekenen van de stabiliteit tot het afwerken van bedrijfssites, zoals de aanleg van een parking. Hiervoor hebben we uiteraard de nodige expertise in huis. Voor technieken en afwerking werken we samen met zorgvuldig geselecteerde onderaannemers, die net zoals ons uitmuntende kwaliteitsstandaarden hoog in het vaandel dragen. Mahieu Construct fungeert dus als totaalcoördinator van duurzame bouwprojecten, met telkens één aanspreekpunt voor de klant. Dat biedt die klant de nodige gemoedsrust en comfort, waardoor hij zich zonder kopzorgen op zijn eigen kernactiviteiten kan concentreren.”

De nieuwe kantoren van het advieskantoor Socofidex in Doornik zijn een referentie op vlak van duurzaam bouwen.

Inspirerende projecten

Het bouwbedrijf kan enkele mooie en inspirerende projecten voorleggen. Felix licht er enkele uit: “Momenteel bouwen we in Gistel het moderne en praktische kantorencomplex Tourmalet. De combinatie van zelfgeproduceerd staal en beton bij dit project zorgt voor een architecturaal unieke beleving. We vulden het gebouw trouwens aan met een commerciële ruimte en ondergrondse parking. Een ander project in de kijker is de bouw van een nieuw diepvriesmagazijn voor Zeebrugge Food Logistics. Voor deze importeur van diepvriesproducten en verse vis gingen we graag de uitdaging aan om een gebouw te voorzien dat de ambities van het bedrijf kan waarmaken, met name een verdubbeling van de opslagcapaciteit in de diepvries en een ruimere expeditiezone. Ook voor dit project gingen we slim aan de slag met beton en staal. We zijn erg trots op het eindresultaat. De komende maanden en jaren staan nog tal van innovatieve en boeiende projecten op de agenda, en dit in diverse sectoren en voor alle types en groottes van bedrijfsgebouwen!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details