Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Een nieuw aanbod opleidingen rond AI en ChatGPT
In de opleiding gaat het er interactief aan toe en worden oplossingen voor concrete problemen gezocht.

Een nieuw aanbod opleidingen rond AI en ChatGPT

“Werknemers met technologische kennis zijn altijd een troef”

Artificiële intelligentie is niet meer weg te denken uit ons leven en dat het een blijver is, bewijst het succes van AI-gestuurde chatbots en zoekmachines. Ook voor bedrijven zijn deze tools interessant. Alleen, wie er het maximum uit wil halen, moet goed met de tools overweg kunnen. SBM lanceert daarom een aantal opleidingen die de vaardigheden van werknemers rond deze nieuwe technologieën aanscherpen.

Het is niet meer de vraag of artificiële intelligentie onze manier van werken gaat veranderen, wel eerder hoe snel en hoe ingrijpend. Steeds meer bedrijven beseffen dat en omarmen nieuwe technologieën. Ze willen liefst vooroplopen in hun sector. Een van de technologieën die het voorbije jaar ons leven en onze manier van werken alvast ingrijpend veranderd heeft, is ChatGPT. Door de hoge precisie en snelle reactietijden is dit voor bedrijven de perfecte tool om de productiviteit te verhogen en sneller en efficiënter met klanten te communiceren. 

Wim Van Rompuy, docent bij SBM: “Goed een jaar geleden bracht Open AI, een Amerikaans bedrijf dat onderzoek doet naar artificiële intelligentie, ChatGPT op de markt. Het omschrijft ChatGPT als een taalmodel dat getraind is om te reageren op een conversationele manier. In mensentaal: het is een alwetende robot die op basis van een opdracht op zoek gaat naar antwoorden in gewone spreektaal. Daarvoor speurt ChatGPT het internet af naar patronen waarmee het dan zijn antwoorden samenstelt. Onder meer om creatieve insteken te krijgen, teksten te schrijven en te vertalen, sollicitanten te screenen en bedrijfsprocessen te automatiseren is het een uitermate handige tool.”

Wim Van Rompuy is een van de docenten die cursisten bij SBM beter met ChatGPT leert werken.

De kunst van het prompten

Het systeem is echter niet feilloos. “ChatGPT is immers een taal- en geen kennismodel. Het is dus goed in het genereren van tekst, maar niet in het kritisch onderzoeken van bronnen. Bovendien heeft ChatGPT enkel toegang tot informatie tot 2021”, verduidelijkt Wim.

En hoewel er vandaag een betalende versie op de markt is die toegang geeft tot het complete internet en over meer opties beschikt, is Wim ervan overtuigd dat je met de gratis versie ook al een heel eind weg kunt. “Het is key om de juiste prompts samen te stellen, want in principe snapt ChatGPT geen jota van de antwoorden die het genereert. Het rijgt alleen woorden aan elkaar die, voor een specifieke vraag, bij elkaar opduiken.”

In de opleiding van SBM leren cursisten alvast hoe ze het maximale uit ChatGPT kunnen halen. “Eerst en vooral laten we de cursisten tijdens een webinar kennismaken met de basisprincipes van de tool. Op die manier bereiden we hen alvast voor op de interactieve opleidingsdag die erop volgt. Centraal in die opleiding staat flexibiliteit, waarbij we op basis van de feedback en input van de cursisten de focus en accenten van de onderwerpen verschuiven. Op die manier slagen we erin om iedereen een doelgerichte en relevante leerervaring te bieden.”

Thomas Pertry, teamleader marketing bij Mitsubishi Electric: “Voor elke marketeer of copywriter die efficiënter wil werken, is de workshop een aanrader.”

Interactieve workshop

De opleiding is bovendien volledig hands-on uitgewerkt. Elke deelnemer leert er ChatGPT van binnen en van buiten kennen. “Klopt helemaal”, bevestigt Thomas Pertry, Teamleader Marketing bij Mitsubishi Electric. “AI en ChatGPT zijn echt all over the place en ik wou er absoluut het fijne van weten, want van iedereen hoorde ik dat het een bijzonder krachtige tool is.” 

“De opleiding zelf was eerder een interactieve workshop, waarbij we uitgedaagd werden om een probleem op te lossen waarmee we in onze job geconfronteerd worden. Dat legden we dan voor aan ChatGPT om vervolgens al doende te leren prompten. Voor elke marketeer of copywriter die efficiënter wil werken, is de workshop gewoon een aanrader. Ik wil alvast meer van dit”, klinkt het enthousiast bij Thomas.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details