Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Één gespecialiseerde partner voor alle interne transportsystemen
De concepten vergemakkelijken het leven van de medewerkers in magazijnen en productieomgevingen.

Één gespecialiseerde partner voor alle interne transportsystemen

Er wordt massaal online gekocht. E-commerce swingt de pan uit en de distributie- en sorteercentra moeten alle zeilen bijzetten om alle orders snel en correct te kunnen verwerken. Manueel transporteren tussen magazijn, verpakking en verzending, is niet meer van deze tijd. Interne transportsystemen zijn dan ook welhaast onmisbaar geworden om de logistiek te automatiseren en zo efficiënter en productiever te maken. Easy Systems ontwikkelt en bouwt al zowat 15 jaar op maat gemaakte, modulaire transportbanden, rollenbanen en kettingbanen voor de meest uiteenlopende toepassingen overal ter wereld.

Easy Systems is sinds de oprichting in 2007 uitgegroeid tot, naar eigen zeggen, één van de weinige spelers in de Benelux die zijn eigen transportbanden, rollenbanen en kettingbanen ontwikkelt en bouwt. “Klanten hebben vaak een combinatie van transportsystemen nodig om hun interne logistiek te automatiseren. Bij ons zijn ze aan het juiste adres voor alle interne transportsystemen”, stelt David Taverniers, general manager bij Easy Systems. “Afhankelijk van de toepassing ontwikkelen en realiseren we een oplossing op maat, die bijvoorbeeld individuele pralines kan transporteren, maar ook hele zware pallets en alles daartussen. Elk ontwerp gaat uit van een standaard set aan functionaliteiten, die eenvoudig geconfigureerd en modulair uitgebreid kunnen worden. We lanceren binnenkort een nieuwe online configurator, die op basis van een aantal parameters een passend transportsysteem uitwerkt, de detailtekening beschikbaar stelt en een prijs bepaalt.”

Ontwerp, productie, plaatsing en service onder één dak

Dit bedrijf telt intussen twee vestigingen in eigen land en een vestiging in Nederland, inclusief eigen engineering. “We luisteren naar de wensen van onze klanten en ontwerpen een oplossing op maat. We extruderen onze eigen profielen en laten zelfs eigen motorunits bouwen. Met ons heel divers pakket kunnen we flexibel inspelen op elke vraag. Alle interne transportsystemen worden in de Benelux ook door eigen mensen geïnstalleerd. In andere landen wereldwijd werken we daarvoor samen met constructie- en servicebedrijven”, gaat Taverniers verder. “Onze concepten vergemakkelijken het leven van de medewerkers in kleinere magazijnen en productieomgevingen, maar we realiseerden in samenwerking met integratoren ook transportsystemen voor multinationals als Alibaba, Amazon, Pfizer, Bpost, ­AkzoNobel, Segafredo, PepsiCo, McCain … om er maar een paar te noemen. Al onze systemen worden modulair gebouwd, zijn demontabel en de materialen kunnen in een aangepaste vorm opnieuw gebruikt worden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details