Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Een geslaagd B2B-event vergt een uniek kader en unieke beleving
Michelles Pub & Brasserie is ook elke middag open voor zakenlunches.

Een geslaagd B2B-event vergt een uniek kader en unieke beleving

Bierkasteel voelt markt voor bedrijfsevents aantrekken 

Het Bierkasteel in Izegem is de thuisbasis van Kasteelbrouwerij Vanhonsebrouck. Maar naast een state-of-the-art brouwerij omvat dit gloednieuwe pand ook de perfecte infrastructuur voor B2B-events. “We voelen de markt voor bedrijfsevenementen weer aantrekken”, vertelt Bruno Lambert van het Bierkasteel. “Onze locatie biedt daarbij een uniek kader en unieke beleving voor groepen van 20 tot 350 gasten.”

Brouwerij Vanhonsebrouck is vooral bekend voor haar Kasteelbier, dat dit jaar precies 30 jaar bestaat. Maar het bedrijf zelf heeft veel oudere roots: al in 1865 begon de familie Vanhonsebrouck bier te brouwen. Met Xavier Vanhonsebrouck staat sinds geruime tijd een telg van de vijfde generatie aan het hoofd van de brouwerij. Onder zijn impuls schrijft het familiebedrijf een sterk groeiverhaal, met export van bieren naar 60 landen wereldwijd.

Om die groei aan te kunnen, investeerde de brouwerij vijf jaar geleden in een gloednieuw complex in de Izegemse deelgemeente Emelgem. Sindsdien worden Kasteelbier, Filou, Brigand en de andere speciaalbieren gebrouwen in het Bierkasteel. Bruno Lambert: “Van bij het ontwerp van de nieuwe brouwerij was het onze bedoeling om er een open huis van te maken, waar we bezoekers kunnen ontvangen. Drie keer per dag bieden we bijvoorbeeld een brouwerijbezoek aan onder leiding van een gids. Bezoekers krijgen toelichting bij het proces van bierbrouwen, wandelen langs elke stap van onze productie en krijgen tot slot een bierproeverij aangeboden.”

Het Bierkasteel kan tot 300 personen ontvangen voor zittende events.

Zalen vol warme sfeer en technologische snufjes

Het pand omvat ook diverse zalen voor het organiseren van evenementen. “Onze infrastructuur is gloednieuw, maar de ontvangstruimtes werden mooi aangekleed en ademen een warme sfeer uit. Enerzijds worden hier bijvoorbeeld trouwfeesten georganiseerd, anderzijds zijn we perfect uitgerust om bedrijfsevents te ontvangen. We beschikken over een boardroom voor kleinere groepen met een privébar en mogelijkheid om te lunchen, maar evenzeer over een grote balzaal waar tot 300 gasten een zittend event kunnen bijwonen. De tonnenzaal met onze houten foeders vormt dan weer het perfecte kader voor presentaties.”

Omdat het Bierkasteel gloednieuw is, werd het uitgerust met de meest recente faciliteiten voor B2B-events. “Technisch staat alles op punt voor de perfecte presentatie: HDMI-aansluitingen, een ClickShare-systeem, een Bose geluidsinstallatie, microfoons, een podium met pupiter, enzovoort”, vertelt Lambert. “Bedrijven die hier een seminarie, workshop, meeting of infoavond willen organiseren, krijgen één aanspreekpunt: onze eventbutler. Hij regelt alles tot in de puntjes, zodat de organisator zelf zich op de inhoudelijke aspecten en ontvangst van zijn gasten kan focussen.”

Catering en beleving op maat

Wat het Bierkasteel tot toplocatie voor bedrijfsevents maakt, is niet alleen zijn vlot bereikbare ligging op 5 minuten van de E403 en zijn gratis parking voor 250 wagens. “We zorgen in afspraak met de organisator ook voor een unieke beleving: gaande van lekkere in house catering, geserveerd in onze bruine kroeg ‘Michelles Pub & Brasserie’ of balzaal, over een biertasting, tot een kort of uitgebreider brouwerijbezoek. Gasten die hier een evenement bijwonen, gaan altijd tevreden naar huis.”

De brasserie is trouwens elke middag geopend, waardoor ze een ideaal kader vormt voor zakenlunches. Bruno Lambert: “Ook ’s middags passen we ons aan aan de wensen van onze klanten. Ofwel is het gewoon een lekkere businesslunch, ofwel breit men er nog een brouwerijbezoek aan, afgesloten met een tasting van bieren. Sowieso is dit het ideale kader voor een geslaagd zakelijk contact.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details