Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
De krapte op de arbeidsmarkt is nog lang niet weg

De krapte op de arbeidsmarkt is nog lang niet weg

Het belooft een moeilijk najaar te worden. De hoge energieprijzen en mogelijk problematische winter als gevolg van de oorlog in Oekraïne leiden tot een dalend ondernemersvertrouwen en economische onzekerheid. Maar een vertraging in de economie zal zich niet meteen vertalen in een vertraging van de vraag naar nieuwe arbeidskrachten. Meer dan ooit moet u als bedrijf blijven investeren in de loopbaan van uw medewerkers en in het aantrekken van medewerkers met potentieel.

Ik hoor van de Federgon-leden die actief zijn in werving en selectie dat er nog veel vacatures in te vullen zijn. De krapte op de arbeidsmarkt is zeker niet weg, en zal ook niet van vandaag op morgen verdwijnen. Bedrijven investeren massaal in hun employer branding en promotie van vacatures. Maar in een kandidaatgedreven arbeidsmarkt is de opdracht evenzeer om die vacatures en de selectiecriteria voor nieuwe medewerkers eens kritisch tegen het licht te houden.

Laat het uitgangspunt bij de beoordeling vooral zijn: wat is het potentieel van een kandidaat? Heeft hij of zij een goede attitude? Is er voldoende drive om zich aan te passen en in te passen in het bedrijf? En is er een match tussen de waarden van uw bedrijf en de nieuwe medewerker? Wanneer mensen uitvallen, heeft het vaak te maken met het feit dat ze zich niet (meer) thuis voelen, dat ze zich niet herkennen in de waarden van het bedrijf. Of misschien dat ze de waarden niet kennen.

Een andere challenge blijft om goed voor uw mensen te zorgen. Geef voldoende kansen om levenslang te leren, zodat ze kunnen blijven evolueren. We willen toch allemaal geïnteresseerd en geprikkeld blijven? Zorg er ook voor dat uw collega’s zich goed voelen in het bedrijf. Investeer in wellbeing en begeleiding, met gelukkigere medewerkers tot gevolg. En als het wat moeilijker loopt, help uw mensen dan om een nieuwe uitdaging te vinden, binnen of buiten uw organisatie.

Voor al deze facetten kan u rekenen op de leden van Federgon. Nu de arbeidsmarkt in woelig water terecht komt, loodsen deze specialisten u veilig naar de haven. Samen willen we zoveel mogelijk mensen op de juiste plek aan het werk krijgen en gelukkig laten zijn in hun job. Met nog 600.000 jobs in te vullen om een werkzaamheidsgraad van 80% te halen in België, zit het werk er nog lang niet op.

Ann Cattelain

CEO Federgon, Network for Work

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details