Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
“Dankzij deze acquisitie zullen we nog sterker voor de dag komen”

“Dankzij deze acquisitie zullen we nog sterker voor de dag komen”

The Rotating Company kondigt vandaag de overname van RMEI uit Frankrijk aan. Het bedrijf uit Compiègne, met meer dan 25 medewerkers, is specialist in industriële roterende machines in de regio Hauts-de-France. De overname kadert volledig binnen de strategie van The Rotating Company om zijn corebusiness verder te versterken. “Niet alleen boren we nu een nieuwe markt aan, we halen ook bijkomende kennis en expertise in huis. Op alle vlakken is deze uitbreiding dus een versterking die niet alleen voor een betere dienstverlening, maar ook voor meer efficiëntie zal zorgen”, stelt CEO Emmanuel Buyck. 

Motoren Françoys ontstond in 1991 en levert producten en diensten op elektrische aandrijvingen en rotating equipment voor de industriële sector. Het bedrijf heeft vestigingen in België en Noord-Frankrijk en telt een groot netwerk van trouwe leveranciers. Sinds 2013 staat Emmanuel Buyck aan het roer van het bedrijf. Onder zijn vleugels kende The Rotating Company een sterke groei. 

Emmanuel Buyck: “Niet alleen organisch, maar ook via strategische acquisities proberen we ons marktaandeel stelselmatig te vergroten. Zo namen we zes jaar geleden De Vuyst Elektromotoren uit Merelbeke en twee jaar geleden nog Pump Fleet Services uit Geraardsbergen over. Op die manier zijn we er in geslaagd om onze kennis te verbreden en onze dienstverlening verder te optimaliseren. Onze branche is ook echt een specialiteit op zich en nu, dankzij de overname van RMEI, halen we opnieuw specifieke expertise in huis. We vormen nu een sterke groep met dezelfde missie en aanpak.”

RMEI heeft meer dan 30 jaar ervaring op het vlak van reparaties en de verkoop van elektromotoren, tandwielkasten, frequentieregelaars, elektrische pompen en frequentieregelaars. “Hun activiteiten zijn complementair met de onze. Ze zijn vooral sterk in het herstellen en reviseren van grote technische stukken, zoals tandwielkasten en elektromotoren. Daarnaast zijn ze ook verdeler van een aantal merken die nog niet in ons aanbod zaten. Op die manier kunnen we ons gamma dus verder verruimen en tegelijk een grotere voorraad aanleggen. In tijden waar de toeleveringsketen onder druk staat, worden we dus minder afhankelijk van externe leveranciers, waardoor we sneller op de bal kunnen spelen en onze klanten een betere service kunnen aanbieden.”

Meer armslag

De regio waar RMEI actief is biedt bovendien veel potentieel. “Al heel wat grote industriële spelers behoren tot hun klantenportefeuille. Bovendien zijn er ook veel Belgische bedrijven gevestigd. Dat opent voor ons nieuwe perspectieven”, vult medebestuurder Marieke Claes aan. 

Dankzij de overname vormt The Rotating Company nu een groep met een omzet van meer dan 15 miljoen euro en komen er in een klap ook 25 medewerkers bij. “Door onze middelen te combineren, kunnen we een nog hogere meerwaarde creëren voor klanten en andere stakeholders. Voor onze en hun medewerkers verandert er overigens weinig. Integendeel, de overname biedt net veel voordelen. Zo zal het kennisdeling faciliteren, ons aanbod vergroten en voor extra diensten op het vlak van onze corebusiness zorgen. Bovendien, nu we ons verder op de Franse markt begeven, zullen we nog meer slagkracht hebben om ons als aantrekkelijke werkgever te profileren. Dat is echt wel nodig, want zowel in België als Frankrijk zoeken we heel wat mensen”, aldus Emmanuel Buyck. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details