Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Christeyns zet verder in op groei met aanstelling van Rosario Forte

Christeyns zet verder in op groei met aanstelling van Rosario Forte

Christeyns, een internationaal actief Belgisch bedrijf dat reinigings- en desinfectiemiddelen produceert, heeft voor zijn afdeling professionele hygiëne Rosario Forte (56) aangeworven als manager strategie en business development voor zes landen: België, Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal en Marokko. De afdeling professionele hygiëne wil groeien naar een omzet van 120 miljoen euro in 2023. Ze richt zich onder meer tot restaurants, hotels, wellnesscentra, scholen, woonzorgcentra, carwashes en schoonmaakbedrijven.

Rosario Forte rapporteert aan Alain Roose, het wereldwijde hoofd van de afdeling professionele hygiëne. Forte heeft ruim dertig jaar commerciële ervaring. Na het behalen van zijn master in Chemical Engineering werkte hij 26 jaar bij Unilever/Diversey en 7 jaar bij Ecolab. Hij is vlot viertalig (Italiaans, Frans, Engels en Spaans) en heeft een basiskennis van het Nederlands en het Portugees.

“Mijn rol bestaat er vooral in om de vijftig verkopers van Professional Hygiene in de zes landen te helpen en om in die landen meer in te zetten op grote ondernemingen en instellingen”, zegt Rosario Forte. “In België, Frankrijk, Italië en Spanje heeft Professional Hygiene productievestigingen. In Spanje produceren we ook voor Portugal en Marokko. In elk land waar Christeyns produceert, heeft het een R&D-afdeling. Onze lokale aanwezigheid en ons uitgebreid aanbod aan producten, diensten en machines voor professionele reiniging en desinfectie zijn troeven om te groeien.”

Hotels en woonzorgcentra

“We zien opportuniteiten bij onder meer woonzorgcentra en hotels die zelf wassen en poetsen, of dat willen gaan doen in plaats van dat te blijven uitbesteden. Ik wil mijn kennis en ervaring doorgeven aan onze lokale verkoopmedewerkers en samenwerken met de andere drie afdelingen van Christeyns – gericht op wasserijen, de voedingsindustrie en ziekenhuizen – om de groeiambities van het bedrijf te helpen realiseren.”

In 2018 haalde de afdeling professionele hygiëne een omzet van 30 miljoen euro. Vorig jaar was dat 65 miljoen. in 2023 ambieert de divisie 120 miljoen euro aan inkomsten door een combinatie van organische groei en overnames. Eerder dit jaar nam Christeyns voor zijn afdeling professionele hygiëne het Roeselaarse bedrijf Grijspeerdt en de Spaanse onderneming Eurosanex over, in 2019 het eveneens Spaanse Dydsa en in 2018 het Britse Clover Chemicals.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details