Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Boardplus staat bedrijven in Vlaanderen bij met adviesraden

Boardplus staat bedrijven in Vlaanderen bij met adviesraden

“Een adviesraad leidt tot betere en snellere besluitvorming”

Voor wie zijn of haar onderneming succesvol wil maken, is een blik van buitenaf bijzonder waardevol, zeker in deze huidige economische context. Boardplus, het bedrijf van Olivier Maes en Lynn Rambour, speelt in op die trend en slaat de brug tussen bedrijf en externe adviseurs. “Wij maken ambitieuze bedrijven futureproof met een kwalitatieve raad van advies, die niet alleen naar de valkuilen, maar ook naar de groei-uitdagingen kijkt”, stellen Olivier en Lynn. 

Van ondernemers en bedrijfsleiders wordt doorgaans verwacht dat ze vooruitziend zijn en toekomstgericht denken. Alleen worden ze vaak opgeslorpt door hun operationele werking, waardoor ze het bredere plaatje niet meer zien. Hierdoor stijgt ook de kans dat ze onvoldoende tijd besteden aan de bedrijfsstrategie. “Dat is begrijpelijk, maar het belang van ‘good governance’ mag je niet onderschatten”, stelt Olivier Maes, founder van Boardplus. “Vaak doe je er dan goed aan een externe raad van advies te installeren, die je bewust doet nadenken en werken aan de toekomst van je bedrijf.”

Boardplus, het nieuwe bedrijf van Lynn Rambour en Olivier Maes, heeft van het samenstellen van zo’n raad en het plaatsen van adviseurs bij ondernemingen zijn corebusiness gemaakt. “We merken dat de vraag naar externe adviseurs toeneemt. Immers, veel bedrijven gaan in deze tijden door woelig vaarwater”, gaat Lynn Rambour verder. “Kijk bijvoorbeeld naar heel wat familiebedrijven die voor een generatiewissel staan en geen geschikte overnemer vinden. Voor hen kan de ondersteuning van een adviesraad bijzonder nuttig zijn. Meer nog, de ervaring leert ons dat die ook tot betere en snellere besluit­vorming leidt.”

Lynn Rambour is niet aan haar proefstuk toe en heeft meer dan 7 jaar ervaring in het plaatsen van externe boards.

De juiste adviseur op de juiste plaats

Voor het samenstellen van die adviesraden doen Lynn en Olivier beroep op hun brede netwerk. Zo heeft Lynn meer dan 7 jaar ervaring in het plaatsen van externe boards, terwijl Olivier jarenlang als bestuurder bij Scalini Fashion actief was. “We voelen als geen ander aan wie als adviseur voor onze klanten geschikt is. Veelal gaat het om erg toegankelijke personen die een zeer mooi parcours hebben afgelegd. Ondernemers die hun ervaring willen delen om andere bedrijven te helpen bij hun groeipijnen.”

Sinds de oprichting van het bedrijf heeft het een mooie poule met adviseurs samen­gesteld. “En dat is maar goed ook, want met het bedrijf in kwestie moet er natuurlijk een klik zijn”, verduidelijkt Olivier. “Daarbij kijken zaakvoerders niet alleen naar het cv, maar ook naar de persoonlijkheidskenmerken van de kandidaat. Dat is dan ook de reden waarom we hen vooraf grondig ­screenen en we per gezocht profiel steeds drie ­kandidaten ­voorstellen.”

Maar er is meer. Om de expertise van de adviseurs verder te verruimen, organiseert Boardplus geregeld opleidingen. “Adviseurs of bestuurders krijgen de taak om de juiste beleidsbeslissingen te adviseren of te nemen voor een bedrijf. En dat is een heuse verantwoordelijkheid. Daarom is het ook bijzonder zinvol regelmatig de vaardigheden bij te schaven. Die opleidingen zijn zeker geen verplichting, maar ze kunnen in deze snel veranderende tijden helpen om nog beter in te spelen op de noden van onze klanten.”

Om de expertise van de adviseurs te verruimen, organiseert Boardplus geregeld ook opleidingen.

Focus op de klant

Boardplus is er in een mum van tijd in geslaagd met heel wat Vlaamse kmo’s duurzame partnerschappen op te bouwen. “De meeste ondernemers beseffen intussen dat ze niet alle wijsheid in pacht hebben en dat een externe denktank tot meer kwalitatieve en gefundeerde beslissingen leidt. Onze meerwaarde is echt onze klantgerichtheid, waarbij we de uitdagingen die een onderneming te wachten staat in kaart brengen en daar een gepast antwoord op bieden met als enige doel het bedrijf verder te laten groeien”, aldus Lynn Rambour en Olivier Maes.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details