Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Belgische INSEAD Alumni bekronen Felix Van de Maele tot “Innovator” van het jaar
Van links naar rechts ziet u Frans Blom, Nida Januskis, Felix Van de Maele en Martine Reynaers.

Belgische INSEAD Alumni bekronen Felix Van de Maele tot “Innovator” van het jaar

De INSEAD NAA Innovator Prize 2020-2021 is vanavond uitgereikt aan Felix Van de Maele, CEO van data intelligence bedrijf Collibra, een globale onderneming met Belgische roots. Van de Maele wordt bekroond voor de visionaire manier waarop hij een bedrijf heeft uitgebouwd rond dataverwerking en inzichten en voor het impressionante groeiparcours dat van Collibra een wereldleider heeft gemaakt. Tijdens de jongste kapitaalronde werd het bedrijf vorige week gewaardeerd op ruim 5 miljard euro. Het is daarmee de meest succesvolle Belgische scale-up.

De INSEAD NAA Innovator Prize is een prestigieuze prijs die sinds 1986 wordt uitgereikt door de INSEAD Alumni Association Belgium. De vereniging, die wordt voorgezeten door Martine Reynaers, telt meer dan 3.000 leden in ons land. Zij volgden allen een opleiding aan de vermaarde business school, die haar Europese campus heeft in het Franse Fontainebleau.

“Wereldwijd vormen onze alumni een hecht netwerk dat zich vrijwillig blijft inzetten om de INSEAD-waarden uit te dragen en om levenslang leren te promoten in het bedrijfsleven”, stelt Frans Blom, de voorzitter van de INSEAD Alumni Association. “We weten uit ervaring hoe belangrijk het is om te blijven innoveren en focussen daar dan ook op in de activiteiten die we organiseren.”

De Belgische INSEAD alumni reiken jaarlijks hun Innovator Prize uit aan een ondernemer of wetenschapper die een rolmodel is inzake innovatie. De jury besliste om de prijs dit jaar toe te kennen aan Felix Van de Maele. Zijn bedrijf heeft sinds de start in 2008, als spin-off van de VUB, een impressionant track record neergezet. Martine Reynaers: “De jury van ons selectiecomité is onder de indruk van de drive waarmee Felix Van de Maele het bedrijf uitbouwt. Het is een absolute wereldmarktleider in het domein van data intelligence. Als ondernemer heeft hij een bijzondere impact gerealiseerd op de internationale zakenwereld en voor de maatschappij in bredere zin.”

Felix Van de Maele, founder en CEO van Collibra: “Het is een eer om deze award in ontvangst te nemen en erkend te worden voor Collibra’s evolutie. We blijven groeien en onze status als marktleider voor data intelligence verstevigen. Ik ben er trots op deze erkenning te delen met ons hardwerkende team, terwijl we ernaar streven onze klanten te helpen innoveren en een gemeenschappelijke taal rond data te creëren.”

Van de Maele vervoegt op de erelijst van de Innovator Prize onder meer Pattie Maes (professor MIT), Jef Colruyt (Colruyt Group), Christine Van Broeckhoven (UAntwerpen), Nicolas Saverys (Exmar), Paul Stoffels en Rudi Pauwels (destijds Tibotec-Virco), Eddy Van Belle (Puratos) en Roger Van Overstraeten (imec).

De opbrengst van het Innovator Prize Gala gaat naar het Belgian INSEAD Alumni and Council Scholarships Fund. Nida Januskis, Associate Dean of Advancement INSEAD: “Dit fonds is erg belangrijk: het reikt beurzen uit aan uitmuntende studenten en helpt hen om hun MBA te financieren. Daarnaast ondersteunt het ook INSEAD in het aantrekken van talent. Ik ben dankbaar dat de INSEAD Alumni Association Belgium zich steeds vrijwillig blijft inzetten en ondernemerschap promoot als een Force for Good.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details