Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Bedrijvencontactdagen brengt ondernemers voor de 19de keer samen in Kortrijk Xpo
Het openingsevent raakt thema’s aan die inspelen op wat er vandaag onder ondernemers leeft.

Bedrijvencontactdagen brengt ondernemers voor de 19de keer samen in Kortrijk Xpo

Nu de zomer achter de rug is, is het beursseizoen opnieuw losgebarsten. Met stip in de agenda te noteren: Bedrijvencontactdagen Kortrijk op 13 en 14 december in Kortrijk Xpo. De beurs voor en door ondernemers is intussen aan de 19de editie toe en blijft veel volk lokken. “Doorheen de jaren hebben we nooit aan kwaliteit ingeboet. Integendeel, bezoekers en exposanten krijgen steevast waar voor hun geld, de businessopportuniteiten liggen simpelweg voor het grijpen”, stelt Exhibition Manager Peter Vanbrackel van Kortrijk Xpo. 

In 1988 vond in Kortrijk de eerste editie van Bedrijvencontactdagen plaats. 25 jaar en 19 edities later slaagt Kortrijk Xpo er nog steeds in om in korte tijd duizenden ondernemers met elkaar in contact te brengen. “Dat is opmerkelijk, maar vergeet niet dat West-Vlaanderen de ondernemersprovincie bij uitstek is. Er heerst hier een uniek klimaat, waar hard werken en genieten hand in hand gaan. We zijn ook graag onder de mensen en soigneren elkaar ook graag. Dat alles heeft ervoor gezorgd dat Bedrijvencontactdagen Kortrijk is uitgegroeid tot een alom gekend en niet te missen event, dat we nu ook met succes in Antwerpen, Brugge, Hasselt en Mechelen uitrollen”, stelt Peter Vanbrackel. 

Tijdens de B2B-speeddates kunnen er heel wat nieuwe contacten en linken met bedrijven uit de regio gelegd worden.

Een meerwaarde voor je business

Het samenbrengen van ondernemers, het aanreiken van businessopportuniteiten en het stimuleren van het ondernemerschap: daar draait het op Bedrijvencontactdagen Kortrijk allemaal om. “Ons initiatief is ook uniek. Ten eerste omdat het event cross-sectoraal is opgezet, waardoor het profiel van de exposanten en bezoekers gelijkwaardig is. Zo blijkt uit cijfers van de laatste editie dat maar liefst 32% van de aanwezigen CEO of een eigenaar-ondernemer was. De mix tussen bedrijven en leveranciers uit diverse sectoren zorgt daarenboven voor een innovatieve dynamiek.” 

Bedrijvencontactdagen Kortrijk wordt sinds het begin georganiseerd in samenwerking met Voka West-Vlaanderen. “Deze samenwerking tilt het event absoluut naar een hoger niveau, want netwerken mag dan voor de meeste bezoekers en exposanten de hoofdreden zijn om deel te nemen, er zijn ook een heleboel interessante randevents. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de B2B-speeddates, waarbij in informele netwerksessies heel wat nieuwe contacten en linken met bedrijven uit de regio kunnen gelegd worden. Daarnaast zorgen ook de keynotes tijdens het openingsevent voor heel wat gesprekstof, want we raken altijd wel thema’s aan die inspelen op wat er vandaag bij de ondernemers leeft.”

Een bedrijf kan zich onderscheiden door zijn stand origineel in te richten.

Een hoog laagdrempelig gehalte

Toegang tot Bedrijvencontactdagen Kortrijk is, mits registratie, nog steeds gratis. “En voor een exposant is het minstens even laagdrempelig. Zo zijn er verschillende formules. Een stand van 9 vierkante meter kost bijvoorbeeld 1650 euro, terwijl je voor eentje van 12 vierkante meter 1850 euro en eentje van 15 vierkante 2050 euro neertelt”, vertelt Peter. “In vergelijking met andere beurzen is dat trouwens erg betaalbaar, want het is een all-in tarief, inclusief elektriciteit, verlichting, wanden en tapijt. Alles regelen we ook voor hen, zelfs wanneer ze speciale wensen hebben. Immers, steeds meer bedrijven proberen vandaag de aandacht te trekken door te kiezen voor een originele inrichting.”

Die trend, waarbij de invulling van de stand steeds belangrijker wordt, is al een tijdje aan de gang. “Het is natuurlijk de manier om je te onderscheiden van andere ondernemingen. Een graadmeter hiervoor zal ook Bedrijvennetwerkdagen Limburg zijn, die op 25 en 26 oktober in de Trixxo Arena in Hasselt plaatsvinden. Een regionale focus, een bruisende ondernemerssfeer en interessante randevents vormen wederom voor de succesingrediënten van de beurs. Iedereen die de sfeer wil opmeten en wil weten wat Limburg als ondernemersregio te bieden heeft, is van harte welkom”, aldus Peter Vanbrackel. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details