Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Nieuws

Aluminium profielbewerkingscentrum operationeel bij Lesage Metaalconstructie

Naamloos-3

24 oktober 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Eerder dit jaar vermeldden we bij Business Vlaanderen reeds dat ze bij Lesage Metaalconstructie een investering planden voor een profielbewerkingscentrum voor het verwerken van aluminium profielen. Na een intense opleiding en enkele testweken, is de machine nu volledig operationeel en klaar om de uitgebreide waaier aan activiteiten van Lesage nog wat aan te dikken.

Deze 5-assen profielbewerkingscentrum is geconstrueerd voor het flexibel en efficiënt bewerken van aluminium profielen. Alle bewerkingen, zoals frezen, boren, draad tappen, draad frezen, stansen en zagen, vinden plaats op  een stationair opgespannen profiel. Met snelheden van 66 meter per minuut, is de snelle positionering van de bewerkingsunit een absolute topper. De meerijdende gereedschapsmagazijnen zorgen bovendien voor korte wisseltijden en daardoor optimale bewerkingscycli. Deze machine heeft 2 aparte bewerkingzones voor pendelbedrijf en een autonome klemverstelling met absoluut-meet-systeem. Max. bewerkingslengte zonder kopse bewerking is 6.000 mm / Max. bewerkingslengte met kopse bewerking is 5.680 mm.

Deze nieuwe 5-assige bewerkingsmachine past perfect bij de bedrijfsvisie om een nog betere service te garanderen. “We streven er immers naar dat klanten slechts één aanspreekpartner voor hun volledige project hebben. Naast het lasersnijden, ponsen, plooien, lassen en poederlakken van metaal, bieden we dus voortaan ook de aluminium profielbewerking inhouse aan voor onze klanten.” (Mike Bartholomeus – bestuurder)

Kortom, een veelzijdige hoogtechnologische machine en een absolute topper in het gamma van de aluminium profielbewerkingscentra.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Filip Deckmyn

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Business Vlaanderen (West)? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details