Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Mobiliteit

Alle Ford-modellen en bijhorende service onder één dak

IMG_20210312_195818_164
Unicars telt zes vestigingen op het West-Vlaamse grondgebied: Diksmuide, Oostende, Brugge, Ieper, Roeselare en Kortrijk.

Tekst | Geert Van Cauwenberge

Beeld | Unicars

3 oktober 2022 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Met het samenvoegen van de vestigingen van garage Unicars en garage Devos & Dewanckel ontstaat in West-Vlaanderen een dealernetwerk dat zowel particuliere klanten als ondernemers onderdompelt in de unieke Ford-wereld. 

Het verhaal van Ford-verdeler Unicars startte in 1953, en dat van Devos & Dewanckel zelfs al in 1919. Twee familiebedrijven met een rijke historiek, maar die anno 2022 vol vertrouwen het vizier op de toekomst richten. Met zes vestigingen op het West-Vlaamse grondgebied – Diksmuide, Oostende, Brugge, Ieper, Roeselare en Kortrijk – slaagt Unicars erin om dicht bij haar klanten te staan, met een ruim assortiment van Ford-voertuigen en een persoonlijke aanpak. En uiteraard ook met aandacht voor nieuwe mobiliteitsoplossingen en een dienstverlening die elk klant van a tot z ontzorgt.

Klaar voor nieuwe uitdagingen

De autosector is vandaag in volle beweging. “Een razendsnel evoluerende mobiliteit heeft niet enkel een impact op het aanbod van voertuigen maar ook op onze manier van verkopen”, geeft Unicars-zaakvoerder Kris Durie aan. “Onze verkopers spelen een belangrijke rol in het promoten van de shift naar elektrisch rijden. Met ons uitgebreid aanbod van nieuwe en tweedehands EV’s en plug-inhybrides trekken we steeds meer particulieren en bedrijfsklanten over de streep richting duurzame mobiliteit.”

Een andere uitdaging is het omgaan met steeds strengere eisen van autoconstructeurs. “In onze sector zien we al enkele jaren een consolidatiegolf”, bevestigt Kris. “Als ervaren autodealer spelen we hier proactief op in via de synergie met onze collega’s van Devos & Dewanckel. Door onze krachten te bundelen, garanderen we onze trouwe en nieuwe klanten een nog ruimer assortiment Ford-voertuigen en een uitmuntende dienstverlening waarin onze familiale waarden centraal staan.”

Ruim Ford-assortiment

“We zijn erg trots op het feit dat we in al onze vestigingen het volledige Ford-assortiment  aanbieden”, zegt Kris. “In al onze showrooms kunnen onze klanten het volledige gamma ontdekken, van personenwagens tot bestelwagens en pick-ups. Onze verkopers staan steeds klaar om persoonlijk advies te geven, in een gemoedelijke en informele sfeer.”

“In elk van onze zes Unicars-vestigingen stappen klanten na een bezoek met een goed gevoel naar buiten. Of ze nu op zoek zijn naar een compacte auto of een ruimere gezinswagen, een multifunctionele bestelwagen of sportieve bolide: we vinden voor elke bezoeker steeds een geschikt model. Benzine, diesel, hybride of full electric? Nieuw of tweedehands? Elke Ford-liefhebber is bij ons welkom.”

Sterk in fleet

Particuliere klanten vinden al decennia lang vlot de weg naar de showrooms van de Unicars-vestigingen. En op de online shop stijgt het aantal kliks maand na maand. Ook bedrijfsleiders en fleetmanagers kunnen terecht bij Unicars. “We verwelkomen professionele klanten uit de private en publieke sector”, legt Kris uit. “Als zakelijke klant willen zij ontzorgd worden bij de aanschaf of leasing van bedrijfsvoertuigen. Of het nu gaat om een zelfstandige die een bestelwagen op maat zoekt, of een groot bedrijf met een vloot van 300 wagens: klanten zoeken betrouwbare en betaalbare mobiliteitsoplossingen aangevuld met flexibele financieringsoplossingen en een dienst naverkoop met een vast aanspreekpunt. Op elk van deze wensen maken wij binnen Unicars onze beloftes waar. 

Dankzij onze jarenlange ervaring en expertise kunnen we goed anticiperen op klantenvragen en dus erg kort op de bal spelen. Vandaag is Ford trouwens marktleider in het segment van bedrijfswagens.”

Onestopshop

En aan die pole position draagt het Unicars-team graag een steentje bij. Kris: “Fleetklanten appreciëren enorm dat ze bij ons een totaalpakket krijgen van snel geleverde, betrouwbare en scherp geprijsde voertuigen met alle nodige nazorg. Onderhoud en herstelling, flexibele financieringsformules – zowel private lease als operationele lease –, persoonlijk advies, technische bijstand in onze Business en Transit Centra … Alle Ford-modellen en bijhorende service onder één dak: we bieden het allemaal aan.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Filip Deckmyn

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Business Vlaanderen (West)? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details