Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Zowel particulieren als bedrijven hechten meer belang aan duurzaamheid
“We hechten ook belang aan de ecologische score van de materialen die we gebruiken”, stelt Els Buyck.

Zowel particulieren als bedrijven hechten meer belang aan duurzaamheid

“We zetten de shift naar circulair bouwen in”

Als de energiecrisis een positieve kant heeft, dan is het wel dat bedrijven en particulieren vandaag veel meer bereid zijn om te investeren in hernieuwbare energie en duurzaam bouwen.” Tot die vaststelling komt Els Buyck, zaakvoerster van Ultimi Totaalprojecten uit Aalter. De kmo is gespecialiseerd in renovatie- en verbouwingsprojecten en is actief in Oost- en West-Vlaanderen. 

Bedrijven actief in renovatie en verbouwingen kennen een hoogconjunctuur. Els Buyck: “De afgelopen jaren is het zeer druk geweest, onder meer als gevolg van de coronapandemie, waarbij veel mensen in hun eigen woning hebben geïnvesteerd. We zien wel een duidelijke verschuiving naar meer aandacht voor hernieuwbare energie, zoals zonnepanelen en zonneboilers. Vroeger moesten wij het voorstellen aan de klant en bleek het prijskaartje vaak een obstakel. Nu vragen klanten bewust om zulke zaken te integreren in hun project. De hoge energieprijzen versnellen die evolutie alleen maar.”

Wouter Lips en Els Buyck staan aan het hoofd van Ultimi Totaalprojecten.

Veel aandacht voor circulariteit

Ultimi besteedt zelf ook veel aandacht aan het circulaire aspect van bouwen en verbouwen. “Bij afbraakwerkzaamheden proberen we zoveel mogelijk zaken te recupereren. Maar we moeten daarbij wel de kosten-­batenanalyse goed in de gaten houden, zodat een project betaalbaar blijft voor de klant”, legt Els uit. “In onze projecten werken we vaak met houtskeletbouw, net omwille van het duurzame aspect. We maken ook een grondige evaluatie van de houtsoorten die we gebruiken: niet alleen rond prijs, kwaliteit en beschikbaarheid, maar ook rond de herkomst en de ecologische score van het materiaal.” 

De kmo heeft haar kantoor in Bellem en beschikt ook over een toonzaal in Oostende. Vijf medewerkers tekenen de plannen uit en Wouter Lips, de man van Els, coördineert het team dat de verbouwingen uitvoert. “We ­verzorgen de volledige keten: van de plannen over de ruwbouw, aanleg van elektriciteit en sanitair, coördinatie en werfopvolging tot de afwerking. Naast eigen vaklui doen we ook een beroep op een vast netwerk van bouwpartners.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details