Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Zesde generatie Vandeberghe-meubelmakers bouwt verder op meer dan 160 jaar kennis en vakmanschap

Zesde generatie Vandeberghe-meubelmakers bouwt verder op meer dan 160 jaar kennis en vakmanschap

Hun nieuwe merk Robu combineert traditie en ervaring met vernieuwing

Solid oak since 1857. Zo klinkt de veelzeggende baseline van het nieuwe meubelmerk Robu. Vanuit de ateliers in Wingene zorgt het voor een frisse wind in het meubellandschap. De eigentijdse Robu-tafels en accessoires ademen niet alleen puur vakmanschap maar zijn ook bijzonder duurzaam. Deze tafels worden gemaakt om generaties lang mooi te blijven.

De traditionele technieken die in de productie gehanteerd worden, staan garant voor perfect afgewerkte meubels die hun charme én waarde nooit verliezen. Omdat de stielmannen bij Robu uitsluitend werken met massief hout, een luxegrondstof, wordt elke plank volgens de regels van de kunst behandeld en verwerkt. Zo creëren zij unieke, kwalitatieve stukken die eeuwenlang mee gaan.
Nieuwe tijden, nieuwe ontwerpen

Met de vakkennis die van generatie op generatie werd doorgegeven vertrekt het nieuwe merk Robu van een meer dan stevige basis. “Dat vakmanschap en de traditie van ons metier gaan vanaf nu ook hand in hand met nieuwe, eigentijdse ontwerpen.” Resultaat? Hoogwaardige eikenhouten producten die tot in de kleinste details zijn afgewerkt.

En er is meer: uit respect voor het milieu komt alle eik uit zagerijen die werken met het PEFC-label voor duurzaam bosbeheer. Om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden, worden alle tafels lokaal vervaardigd. Bij levering krijgt de klant ook alle informatie om de tafel zo lang mogelijk optimaal te kunnen gebruiken en onderhouden.

Belgisch vakmanschap tot bij de klant

Het tafelmerk wil Belgisch vakmanschap in de kijker zetten en op een eigentijdse manier aanbieden. Daarom creëerde Robu niet alleen een unieke ontmoetingsruimte in hun ateliers met een inkijk op hun boeiende productieproces maar ook een online configurator. Op dat gebruiksvriendelijke platform kunnen klanten gemakkelijk en precies aangeven wat ze mooi vinden. Zo creëert Robu unieke tafels op maat, zonder een snipper overproductie.

Doordat de hoogkwalitatieve tafels onverwoestbaar zijn, vaart Robu kordaat in tegen de stroom van de wegwerpcultuur. “Al die factoren zorgen ervoor dat ook milieubewuste tafelaars met een gerust hart aan hun Robu-tafel mogen aanschuiven. Aan onze tafels worden herinneringen gemaakt, van generatie op generatie.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details