Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
West-Vlaamse industriebouwer breidt actieradius uit
Beeuwsaert Construct is een uitstekende referentie in prefabbouw.

West-Vlaamse industriebouwer breidt actieradius uit

Twintig jaar naam en faam met industriële bouwprojecten

Wellicht spotte je ooit al een grote blauwe neushoorns van de West-Vlaamse bouwonderneming Beeuwsaert Construct. Ze duiken steevast op bij elk project. Het territorium van de gigant breidt ondertussen uit tot diep in Oost-Vlaanderen en Antwerpen. “Het is fijn om vast te stellen dat onze aanpak ook buiten West-Vlaanderen wordt gesmaakt”, zegt bestuurder Jeroen Beeuwsaert. Hij licht het succes van het familiebedrijf toe.

Beeuwsaert Construct viert in 2024 zijn twintigjarig bestaan als gerenommeerde speler in verschillende sectoren binnen de industriebouw. Kmo-units, kantoren, logistiek, opslag, retail en agro behoren allemaal tot het speelveld van de bouwonderneming. “We zijn het meest actief in West- en Oost-Vlaanderen en Henegouwen”, stelt bestuurder bij Beeuwsaert Construct Jeroen Beeuwsaert. “Toch stellen we vast dat we steeds meer projecten mogen realiseren in onder andere de Antwerpse haven, Brussel of zelfs tot diep in Limburg. Vaak gaat het daar om grotere panden tot 50.000 vierkante meter in de retail of logistieke sector.”

Het bedrijf bouwt zowel eenvoudige constructies als creatieve, complexe en omvangrijke bedrijfsgebouwen snel en correct.

Geen uitdaging uit de weg

Grote bouwprojecten verlopen niet altijd zonder slag of stoot. Daar schrikt Beeuwsaert Construct niet voor terug. Omvangrijke realisaties vergen meestal een uitdagende planning, timing en werforganisatie. “Onze ervaren project- en werfleiders bewaken te allen tijde de workflow van het project en op de werf. Hoe grondig een bouwproject ook is voorbereid, af en toe krijg je te maken met onverwachte wijzigingen waarop je snel moet anticiperen. Dat doen we zonder daarbij het voorziene budget en de opleverdatum uit het oog te verliezen”.

Beeuwsaert Construct is een familiebedrijf dat ondertussen ruim 170 mensen tewerkstelt in België en Noord-Frankrijk. De firma groeit volop en dankt die ontwikkeling aan zijn vooruitstrevende visie en innovatieve ingesteldheid, maar ook aan zijn snelheid, kwaliteit en flexibiliteit. Een gezonde dosis ondernemingszin, een no-nonsenseaanpak, een ijzersterk bouwteam en een nauw contact met partners en klanten zijn de fundamenten in de visie van het bedrijf.

Onder andere de brouwerij van het Brussels Beer Project in Anderlecht werd door Beeuwsaert Construct gerealiseerd.

Het team volgt alle projecten op vanuit het hoofdkwartier in Ledegem, op een steenworp van Kortrijk. Jeroen: “Van hieruit zijn we snel op weg naar alle uithoeken van het land. Door de jaren heen konden we onze gebouwen uitbreiden tot een vestiging van zeven hectare. Die ruimte is voor een totaalaannemer van onze grootte noodzakelijk om onze eigen ontwerp- en studiedienst, een atelier, stockageruimte en verschillende loodsen in onder te brengen. Want van ontwerp tot realisatie zit je bij ons goed.”

Betrouwbare partner voor totaalrealisatie

Beeuwsaert Construct realiseert zowel eenvoudige constructies als complexe en omvangrijke bedrijfsgebouwen. Hun geheime wapens? Jarenlange vakkennis, een consequente en nauwgezette opvolging van elk dossier, een sterke kwaliteitscontrole en de heldere communicatie binnen het team en tussen alle betrokken partijen. 

“Voor alle technieken en afwerkingen werken we samen met kwalitatieve en vaste onderaannemers. Samen met die betrouwbare partners garanderen we de vooropgestelde kwaliteit en graad van afwerking van een project. Ook op logistiek vlak is dit een troef om alles optimaal en prijsgunstig te organiseren”, legt Jeroen uit. “Die aanpak levert een trouw klantenbestand op. Door keer op keer te bewijzen dat we het vertrouwen waard zijn, doet de mond-tot-mondreclame zijn werk. Zeker als de prijs-kwaliteitverhouding indruk maakt.”

Kmo-units, kantoren, logistiek, opslag, retail en agro behoren allemaal tot het speelveld van de bouwonderneming.

Beeuwsaert Construct is een referentie in prefabbouw en blikt na bijna twintig jaar terug op een zeer geslaagd parcours met ruim 160 projecten per jaar. “We innoveren continu en dagen onszelf dagelijks uit. Door het behalen van het EN-1090-certificaat bijvoorbeeld heeft elke gefabriceerde staalstructuur een CE-markering”, besluit Jeroen. “We blijven groeien en bouwen aan de toekomst.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details