Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Waarom is bouwen in massief hout de toekomst?
Massieve houtbouw combineert ecologie, kostenbesparing en tijdswinst tijdens het bouwproces.

Waarom is bouwen in massief hout de toekomst?

Wie op zoek is naar een totaalpartner voor massieve houtbouw, is bij Van Houtven aan het goede adres. Over drie generaties heen is dit familiebedrijf uit Astene uitgegroeid tot een referentie in duurzaam en circulair bouwen, met een innovatief hightech bouwsysteem in massief technisch hout als centraal element. 

Al sinds 1986 bouwt en renoveert Van Houtven woningen, villa’s, kantoor- en appartementsgebouwen op de traditionele manier. “Maar alsmaar meer zetten we in op duurzaam bouwen. Met met een massief houtbouw­systeem keren we terug naar onze roots”, zegt zaakvoerder Alex Goeminne. “Het gebruik van Massieve Technische Houtpanelen komt tegemoet aan de toenemende vraag naar ecologisch bouwen en biedt ook een aanzienlijke kosten- en tijdsbesparing.” 

Natuurlijk materiaal

“We zijn ervan overtuigd dat het gebruik van hout in bouwprocessen de toekomst is”, aldus Alex Goeminne. “Dit natuurlijke materiaal groeit elke dag aan, absorbeert CO2 uit de atmosfeer én houdt deze vast. Bovendien kunnen onze Massieve Technische Houtpanelen ingezet worden om complexe en duurzame ontwerpen te realiseren.” Ons bouwteam zet waterafstotende en solventvrije panelen in voor dragende wand-, vloer- en dakplaten. Het hout – afkomstig uit duurzame Europese bosbouw – draagt een PEFC-label en is zowel DIN- als ISO 500001 gecertificeerd.”

“Dankzij een hoge mate van prefabricage kunnen we houten constructies zeer snel bouwen. Omdat een droogfase wegvalt, kunnen aansluitende werkzaamheden meteen gestart worden, waardoor het totale bouwproces van een gebouw aanzienlijk ingekort wordt.”

Steeds meer architecten en bouwheren kiezen voor deze milieubewuste en efficiënte manier van bouwen.

Uitstekende technische waarden

De Massieve Technische Houtpanelen van Van Houtven kunnen uitstekende technische waarden voorleggen. “Zowel op het vlak van thermische en akoestische isolatie, drukvastheid en luchtdichtheid scoren onze panelen uitmuntend”, bevestigt Alex Goeminne. “Voeg daarbij meer bruikbaar woonvolume dankzij een totale buitenmuurstructuur vanaf 28 centimeter dikte en een heel snelle bouwmethode van zo’n zes weken voor een wind- en waterdichte woning, en je begrijpt dat steeds meer architecten en bouwheren bij ons aankloppen voor deze ecologische en efficiënte manier van bouwen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details