Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Volvo XC40 is de best verkochte bedrijfswagen in België
Het model is beschikbaar in Single Motor-uitvoering, wat hem nog wendbaarder maakt.

Volvo XC40 is de best verkochte bedrijfswagen in België

“Zelfs de twijfelaars gaan overstag voor elektrisch rijden”

Met 5673 ingeschreven voertuigen was de Volvo XC40 het voorbije jaar de populairste bedrijfswagen in België. Die populariteit heeft de wagen te danken aan zijn uitstraling en veelzijdigheid. Zo is de Volvo XC40 in zowel benzine, diesel, plug-inhybride als elektrische uitvoering beschikbaar. Met de directie van de Automobilia Groep gaan we dieper in op het succes van dit model.

Automobilia Groep telt meerdere vestigingen in West-Vlaanderen en is een van de grootste verdelers van Volvo personen­wagens in België. Al meer dan 60 jaar heeft het een partnership met het Zweedse automerk en neemt het dus een unieke positie in binnen het Volvo-netwerk. Dat net de XC40 de best verkochte fleetwagen van het jaar 2022 is, komt voor zaakvoerder Maria Mortier niet als een verrassing. 

Maria, wat heeft volgens jou bijgedragen tot het succes van de XC40? 

Maria Mortier: “Eerst en vooral vind ik het geweldig om te zien dat de XC40 zo succesvol is. Binnen onze groep was de vraag naar dit model vorig jaar amper bij te houden. Natuurlijk is het een aantrekkelijke wagen, die zowel praktisch als stijlvol is en die ook nog eens over de nieuwste technologieën en veiligheidsvoorzieningen beschikt. Maar dat is niet de enige verklaring voor zijn populariteit. Veel hangt ook af van de service die je als garage kunt bieden. En net daar blinken wij in uit.”

Deze compacte SUV biedt plaats zat.

Waarin onderscheidt de XC40 zich van andere SUV’s?

Maria: “In vergelijking met de concurrentie heeft de XC40 een heel sportief ontwerp, geavanceerde veiligheidssystemen en indrukwekkende technische specificaties. De motoren zijn uiterst krachtig en zuinig, en de transmissie is soepel. Bovendien is de actieradius van de elektrische versie aanzienlijk toegenomen. Dat komt omdat er een grotere batterij werd geplaatst en er overgeschakeld werd op achterwielaandrijving. Daardoor kan je niet alleen verder rijden, maar ook sneller laden. Het model is bovendien in ­Single Motor-uitvoering beschikbaar. Daardoor is de wagen wendbaarder dan het model met twee motoren.”

Wat maakt dat de XC40 voor bedrijven een financieel interessante keuze is? 

Maria: “Terwijl een wagen vroeger geselecteerd werd op basis van het aankoop- of lease-budget, moet je vandaag met veel meer parameters rekening houden. Zo spelen niet alleen de financieringsformule, de verzekerings-, onderhouds- of herstelkosten een rol, ook de energiekosten of de CO2-bijdrage hebben een significante impact op het totale kostenplaatje van de wagen. Op al deze parameters scoort de XC40 bijzonder goed.”

Welke lease-opties zijn er met dit model mogelijk? En waar zit het verschil precies? 

Maria: “Je kan kiezen voor een financiële of operationele leasing. Bij financiële leasing financier je enkel de huur van de bedrijfswagen voor een bepaalde periode en schrijf je je voertuig in je eigen boekhouding af. Bij ­operationele leasing – vandaag nog steeds de populairste formule – ga je voor een ‘all-in’ huuroplossing. In deze formule staat de wagen op de balans van de leasingmaatschappij. Als leasingnemer breng jij de huur ervan dan in als een kost. Alles hangt natuurlijk af van jouw specifieke situatie en om de juiste keuze te maken, hebben wij alle expertise in huis.” 

De XC40 is een aantrekkelijke wagen die ook over de nieuwste technische snufjes beschikt.

Conclusie

“De Volvo XC40 is terecht de populairste bedrijfswagen van 2022 en tevens een uitstekende keuze voor bedrijven die hun wagenpark willen elektrificeren. Om die omschakeling in goede banen te leiden, zit je bij Automobilia bij het juiste adres. We begeleiden je bij de mobiliteitskeuzes voor je car­policy en streven ernaar om je de best mogelijke ervaring te bieden, vanaf het moment dat je bij ons binnenkomt tot het ­moment dat je naar buiten rijdt. Ook bieden wij een uitstekende dienst na verkoop en garanderen wij jou een optimale service voor het onderhoud en de herstelling van je wagen”, besluit ­Maria Mortier.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details