Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Verfaillie Bauwens opent belevingscentrum in Waardamme
“We hebben een unieke positie in de markt en kunnen onze jarenlang opgebouwde expertise uitspelen als grootste troef.”

Verfaillie Bauwens opent belevingscentrum in Waardamme

In tijden waarin de almachtige technologiespelers steeds groter lijken te worden, lijkt het voor de kleinere spelers op deze markt vaak moeilijk om hun plaats te kunnen opeisen. Toch hebben kleinere en gespecialiseerde partners wel degelijk nog een toekomst, zo bewijst het succesverhaal van totaalpartner Verfaillie Bauwens.

Het verhaal van Verfaillie Bauwens begon meer dan 50 jaar geleden. “Mijn groot­ouders openden in 1968 een eigen elektrozaak in Waardamme. Maar eigenlijk moeten we nog vroeger terug, naar de tijd waarin mijn grootvader – na zijn uren in de meubelfabriek – televisies ging herstellen bij de mensen thuis. Daar heeft hij de microbe te pakken gekregen”, vertelt kleinzoon Frédéric Vander Stichele, die vandaag ook mee in het bedrijf zit. “Van daaruit hebben we stelselmatig uitgebreid, met de tweede winkel in Knokke als duidelijkste resultaat.”

“In al die tijd zijn we vooral blijven zoeken naar manieren om onze unieke positie te kunnen blijven bespelen in de markt”, gaat Vander Stichele verder. “Dat doen we in de eerste plaats door onze opgebouwde expertise uit te spelen als onze grootste troef.”

Frédéric Vander Stichele: “Ons motto is: wij verkopen geen producten, wij verkopen oplossingen.”

Oplossingen op maat

Wie zich vandaag richt tot Verfaillie Bauwens voor de aankoop van een elektronisch toestel, kan rekenen op de enorme vakkennis en ervaring van de installateurs en de uitgebreide dienst na verkoop, die steeds erg makkelijk bereikbaar is. “Op die manier creëren wij voor onze klanten een veel grotere toegevoegde waarde ten opzichte van grote elektrozaken”, verduidelijkt Frédéric Vander Stichele.

Zo is het bedrijf ook in staat om zijn klanten zeer gericht advies op maat aan te bieden. Ze bieden bijvoorbeeld ondersteuning bij eventuele verbouwingen, met advies rond bekabeling of volledig ingebouwde muziekinstallaties. “Ons motto is: wij verkopen geen producten, wij verkopen oplossingen. Functionaliteit staat met andere woorden steeds voorop”, stelt Frédéric.

Deze gidsrol vervullen ze ook via hun bewuste productkeuzes. Het beschikbare aanbod aan elektrotoestellen bij Verfaillie Bauwens is het resultaat van een bewuste selectie die gemaakt wordt op basis van hun decennialange ervaring. Vander Stichele: “Net omdat er vandaag zoveel voorhanden is, is een ervaren gids relevanter dan ooit.” 

Het volledige aanbod aan elektrotoestellen bij Verfaillie Bauwens kwam via een bewuste selectie door het ervaren team.

Nieuwe winkel wordt belevingscentrum

Het familiebedrijf richt zich bovendien niet enkel tot de consument. Zo zijn ze ook erg actief op de bedrijvenmarkt, waar ze bedrijven helpen met oplossingen rond de inrichting van vergaderzalen met slimme technologieën, zoals draadloze presentatie- en videoconferentiesystemen. Dit vertaalt zich ook in nauwe samenwerkingen met heel wat partners rond wooninrichtingen, zoals schrijnwerkers, elektriciens en interieurarchitecten. 

Om deze filosofie nog duidelijker te kunnen vertalen naar al hun klanten, plant het familiebedrijf op korte termijn ook een totale renovatie van de oorspronkelijke winkel in Waardamme. “De volledige ruimte, zo’n 1.500 m², moet voor onze klanten aanvoelen als een thuisomgeving. Onze vernieuwde winkel zal daarom nog meer ingericht worden als een belevingscentrum, waar onze klanten de producten niet enkel kunnen bekijken, maar vooral kunnen aanvoelen hoe dit bij hen tot zijn recht zou komen. Dit zal ook onze doelstellingen op de bedrijvenmarkt en het beeld van Verfaillie Bauwens als top-of-mind totaalpartner verder versterken”, besluit een ambitieuze Frédéric Vander Stichele.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details