Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
VAN EERSTE SPADESTEEK TOT STATE-OF-THE-ART BEDRIJFSGEBOUW
De bouw van een duurzame productiehal en magazijn, inclusief nieuw kantorencomplex, was deel van de opdracht.

VAN EERSTE SPADESTEEK TOT STATE-OF-THE-ART BEDRIJFSGEBOUW

Mahieu Construct is een toonaangevend bouwbedrijf met vestigingen in Komen, Pittem en Duinkerke. Het bedrijf blinkt uit in industriebouw, met zowel staal- als betonconstructies. Een van zijn recentste bouwprojecten is een uitbreiding voor CGK Group in Gullegem. 

Tien jaar geleden zette Mahieu Construct de stap naar industriebouw. Het orderboekje is vandaag goed gevuld met bouwaanvragen voor diverse constructies, van productie-units tot opslag- en koelruimtes. Felix Mahieu: “Omdat we zowel staal- als betonconstructies aanbieden, kunnen we steeds sleutel-op-de-deur-totaalprojecten realiseren voor bedrijven. Meedenken met de klant is een van onze grote sterktes. Een andere troef is dat we eigen productievestigingen voor staalconstructies en beton hebben. Momenteel zijn we trouwens volop bezig met een verhuis van onze kantoren en magazijn, om op die manier ons staalatelier te kunnen uitbreiden op onze huidige site.”

Het atelier van Mahieu Construct in Duinkerke produceert prefab betonpanelen en -kolommen.

Vertrouwde partners

In mei 2021 startten Mahieu Construct en CGK Group uit Gullegem verkennende gesprekken over de uitbreidingsplannen van de West-Vlaamse leverancier van oplossingen voor het beschermen van mens, milieu en infrastructuur. Kris Lemaire, projectverantwoordelijke bij Mahieu Construct: “In het verleden hadden we als bouwbedrijf al materialen bij CGK Group aangekocht. Ook met hun architectenbureau Keunen hadden we reeds samengewerkt. Op basis van de technische plannen en lastenboeken werkten we een dossier uit dat in de smaak viel bij de bouwheer. De werken gingen van start in november 2021.”

Ingrijpende uitbreiding infrastructuur

De opdracht van de bouwheer was duidelijk: de bestaande infrastructuur in Gullegem uitbreiden met 6000 m², tot een terrein van 1 hectare. “Ook de bouw van een duurzame productiehal en magazijn, inclusief nieuw kantorencomplex met 8.500 m² nuttige oppervlakte, maakten deel uit van deze opdracht”, geeft Kris aan. “Door deze ingrijpende uitbreiding wil het bedrijf zijn bestaande site maximaal laten renderen, zodat de medewerkers op de vertrouwde werkplek aan de slag kunnen blijven. Vanuit Mahieu Construct werken we graag mee aan deze groeidoelstelling.”

23 meter hoge productiehal

Het project omvatte een aantal boeiende uitdagingen: “Een ervan is de bouw van een 23 meter hoge productiehal, waardoor het bedrijf de grootste kunststoftanks en -constructies in de Benelux en Frankrijk kan realiseren. Die challenge werd nog pittiger door het feit dat boven de site een hoogspanningslijn loopt, wat het bouwproces complexer maakt, zeker voor onze kraanmachinisten. Een andere uitdaging was om een zo duurzaam mogelijke infrastructuur te bouwen, met alle nodige voorzieningen om zelf energie op te wekken. De installatie van zonnepanelen is standaard in ons aanbod voorzien. En tot slot is ook het ontwerp en de aanleg van een ondergrondse parking voor het personeel een stevige kluif. Begin 2023 wordt de gloednieuwe site in gebruik genomen.”

Door een ingrijpende infrastructuuruitbreiding tot 1 hectare wil CGK Group de bestaande site maximaal laten renderen.

Meedenken met de bouwheer

“Bij industriële bouwprojecten gebeurt het regelmatig dat bouwheren weinig speelruimte laten om bouwplannen te optimaliseren”, zegt Kris. “Bij CGK Group konden we – samen met de architect – volop optimalisaties voorstellen. Zo dachten we actief mee over de dimensionering en afmetingen van de laadkaai. Ook wat de waterput betreft, was onze inbreng welkom. Zo’n constructieve samenwerking, waarbij de bouwheer ruimte laat voor nieuw bouwideeën, is verfrissend en motiverend. Zo gaan we samen voor een state-of-the-art infrastructuur die CGK Group klaarstoomt voor de toekomst!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details