Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Studiebureau Jonckheere breidt actieterrein uit naar Limburg
Koen Jonckheere (links): “Dankzij de overname van Aaro-Topo kunnen we nu ook de meest complexe opmetingen uitvoeren.”

Studiebureau Jonckheere breidt actieterrein uit naar Limburg

“Slimme klimaattransitie vergt brede expertise”

Naast de hoofdzetel in Brugge en een vestiging in Leuven breidt het Studiebureau Jonckheere verder uit met de overname van het landmeetkundig bureau Aaro-Topo uit Herk-de-Stad. “Hun expertise is niet alleen een enorme meerwaarde voor onze teams in Brugge en Leuven, hierdoor versterken we ook onze positie in Limburg”, stelt zaakvoerder Koen Jonckheere. 

Studiebureau Jonckheere bestaat meer dan 60 jaar. De leiding is in handen van Koen Jonckheere, zoon van de stichter, en zijn medevennoten Filip Algoedt en Bart Deschaght. Het bedrijf telt vandaag 65 werknemers en is een gerenommeerd studiebureau voor infrastructuur- en mobiliteitsopdrachten. De drie vennoten tekenden vorig jaar een toekomstplan uit, met als doel in heel Vlaanderen alomtegenwoordig te worden. 

Specifieke expertise in huis halen

“In onze sector is er een evolutie naar meer specialisatie en consolidatie. De uitdagingen zijn immers niet min, denk maar aan de klimaatverandering”, legt Koen Jonckheere uit. “De publieke ruimte in Vlaanderen moet klimaatbestendiger worden ingericht en enkel door de krachten te bundelen zullen we erin slagen het openbare domein beter en slimmer aan te leggen. Daarom hebben we ons bedrijf in maart 2022 al versterkt via een belangrijke participatie in het landschapsarchitectenbureau Pauwels uit Leuven.” 

Studiebureau Jonckheere profileert zich als de ideale partner voor lokale besturen. Daarvoor heeft het nood aan een brede technische knowhow. “Dankzij de overname van Aaro-Topo halen we 3D-laser­scanning en fotogrammetrie in huis. Hierdoor kunnen we de meest complexe opmetingen uitvoeren. Bovendien heeft hun team ook ervaring in vastgoedbemiddeling, verkavelingen en onroerend goed.”

 Oprichter Kurt Vanerum van Aaro-Top gaat met pensioen en was al een tijdje op zoek naar een overnemer. In het Brugse studiebureau vond hij een partner die de toekomst verzekert en de tewerkstelling garandeert. “Limburg is alvast een provincie die in volle evolutie is en inzet op duurzame ontwikkeling. Van hieruit houden we vinger aan de pols, en kunnen we onze activiteiten stelselmatig uitbreiden”, besluit Koen Jonckheere.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details