Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Stoppen met innoveren, is stoppen met groeien
Caroline Vercauteren, Leading Lady van BonMush

Stoppen met innoveren, is stoppen met groeien

Het is niet omdat je gediplomeerd bent, dat je klaar bent met leren. Als je het gevoel hebt dat je aan je plafond zit, moet je streven naar een nieuw soort groei. Dankzij die mindset won ik dit jaar de WOMED Award 2021.

Ik heb farmacie gestudeerd en ben het werkveld ingestapt als apotheker-vervanger. Ik ging van de ene apotheek naar de andere, om verloven en ziektes op te vangen. Maar net door die opeenvolging van vervangingen, voelde ik hoe langer hoe meer de nood om mijn eigen ding te doen. Ik wou graag mijn stempel drukken en het verschil gaan maken.

Vijf jaar geleden trok ik mijn stoute schoenen aan en greep de kans om het charcuteriebedrijf van mijn schoonouders over te nemen. Ik wou niet langer vervangbaar zijn. Vandromme NV was toen een klassiek charcuteriebedrijf dat al sinds 1889 rillettes maakte op basis van een familierecept. Maar ik wou een andere richting uit. Stelselmatig werden de vleesartikelen afgebouwd en evolueerde het aanbod van het bedrijf van traditionele vleeswaren naar een veggie-assortiment op basis van lokaal geteelde oesterzwammen. Zo werden we ‘BonMush’.

De voornaamste lessen die ik uit mijn ondernemend avontuur heb geleerd, is dat je pas floreert wanneer je buiten je comfortzone durft te treden. Uit elke situatie, positief én negatief, valt iets te leren, als je er maar voor open staat.

Mijn verhaal van de afgelopen jaren werd beloond met de WOMED Award 2021. Het is een zeer persoonlijke award, waar ik erg blij mee ben. Maar het is geen eindpunt. Ik wil ook andere vrouwen inspireren en een pionier blijven in mijn vakgebied. Als bedrijf ambiëren we verdere groei, ook in Europa. En hopelijk wordt die op een dag beloond met een Leeuw van de Export. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details