Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Spelenderwijs een opleiding volgen zorgt voor beter resultaat
Mike Ptacek (rechts): “Dankzij onze simulaties hebben medewerkers meer vrijheid en worden ze sneller opgeleid.”

Spelenderwijs een opleiding volgen zorgt voor beter resultaat

West-Vlaams IT-bedrijf is de referentie op het vlak van gamebased learning

Sinds de uitbrak van de coronapandemie zijn bedrijven massaal overgeschakeld op hybride werkvormen. Dat brengt heel wat uitdagingen met zich mee. Zo vraagt personeelsopleiding en bijscholing een aangepaste aanpak. En daarvoor heeft Play It uit Kortrijk een oplossing. “Nu bedrijven hun werknemers al een tijdje niet meer mogen samenbrengen, kan je met ons platform nog altijd spelenderwijs een opleiding volgen. En die aanpak werkt”, stelt zaakvoerder Mike Ptacek.

Play It, een spin-off van Howest, biedt een open leerplatform dat gebruik maakt van games om zowel werknemers als werk­gevers op te leiden. Klanten hebben de keuze tussen een standaardcatalogus of volledig op maat gemaakte opleidingen. 

Mike Ptacek: “Het unieke is dat organisaties al hun medewerkers tegelijk kunnen opleiden. Elke collega krijgt een aanbod en kan vervolgens zelf bepalen wanneer en op welk toestel hij of zij de opleiding volgt. Zo’n training is laagdrempelig en duurt gemiddeld vijf minuten. Het resultaat is dat personeel tot 4 keer sneller opgeleid wordt en de kennisoverdracht met 30% stijgt.”

Play It noteerde het voorbije jaar een forse groei en telt intussen meer dan 100.000 gebruikers. De teller van het aantal gevolgde opleidingen staat op meer dan een half miljoen. “Steeds meer bedrijven vinden hun weg naar ons. Zo hebben we recent voor Mowi het onthaalbeleid geoptimaliseerd door de werkomgeving te simuleren. En voor ­Borealis brachten we de veiligheidsrisico’s op de werkvloer in kaart. Op een eenvoudige manier kan het zo arbeidsongevallen reduceren en meer bewustwording bij de mede­werkers creëren.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details