Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Speels kantoor voor Roeselaarse creatievelingen
Het perceel met veel groen en karaktervolle muur errond vormde de perfecte omkadering voor het nieuwe bureau.

Speels kantoor voor Roeselaarse creatievelingen

Industriële look als uitgangspunt

Hannibal Advertising uit Roeselare ruilde vorig jaar haar locatie in de Sint-Hubrechtsstraat voor een nieuwbouwkantoor langs de Populierstraat. Het full-service reclamebureau koos Beeuwsaert Construct om zijn kantoor te bouwen. Het resultaat is een unieke, hedendaagse realisatie die beloond werd met een Roeselare Award.

In maart 2022 nam het team van Hannibal zijn intrek in zijn gloednieuwe kantoorgebouw in Roeselare. De laatste jaren kende het reclamebureau een stevige groei, waardoor de dienstverlening en het personeelsbestand werden uitgebreid en er plaatsgebrek rees in het oude kantoor. Om een inspirerende werkomgeving te creëren waar creatieve campagnes kunnen groeien, vonden zaakvoerders Johan Deketelaere en Kristof Carrein een ideaal perceel in de Populierstraat. Het groene karakter en de authentieke muur errond vormen de perfecte omkadering voor het nieuwe bureau.

Met zorgvuldig geselecteerde meubelstukken wordt een aangename sfeer gecreëerd voor klanten en medewerkers.

Creativiteit weerspiegelen

Het doordachte concept van MAISTER, in een ontwerp gegoten door ROHM Architecten, werd vakkundig uitgevoerd door Beeuwsaert Construct. Het ontwerp vertrekt vanaf een abstract grijs blok. De industriële look van beton werd afgewerkt met stoere materialen en speelse details. Zaakvoerders Johan en Kristof wilden een kantoorgebouw dat de creatieve geest en originele campagnes voor hun klanten weerspiegelde. Je komt het kantoor binnen via een grote, ronde spiegeldeur. “Die spiegeling creëert heel wat speelsheid met de levendige kleuren van de omgeving”, zegt projectleider Klaas Pil. “We hebben veel moeite gedaan om de bomen op de site te beschermen. De werknemers kunnen nu tijdens hun pauze heerlijk tot rust komen in de tuin.”

Bij Hannibal word je verwelkomd in een uitnodigende barruimte. Met maatmeubilair en zorgvuldig geselecteerde meubelstukken wordt een aangename sfeer gecreëerd voor klanten en medewerkers. Een grote, ronde vide trekt de ruimte op een originele manier helemaal open. Wie naar boven stapt, ontdekt nog meer groen in de binnentuin. Zo wordt de strakke, industriële constructie opgewaardeerd tot een kantoor dat creativiteit bevordert.

Een grote rond vide trekt de ruimte op een originele manier helemaal open.

Geen klassieke industriebouw

Dit doordachte kantoorgebouw was een kolfje naar de hand van aannemer Beeuwsaert Construct. “We begonnen te bouwen net voor de uitbraak van de pandemie”, vertelt Jeroen Beeuwsaert. “Lockdowns en leveringsproblemen gooiden wel wat roet in het eten. We moesten ons flexibel opstellen om de planning zo goed mogelijk te respecteren. Maar al bij al is het bouwproces vlot verlopen.”

De aannemer etaleerde een mooi staaltje vakmanschap in dit project. Met bijna twintig jaar ervaring heeft industriebouw geen geheimen meer voor Beeuwsaert Construct. Enkele details maakten er toch een uitdagend project van. “Zo werd de kelder uitgegraven tot tegen het authentieke bakstenen muurtje dat het perceel omrandt”, vertelt Klaas. “Daar gingen we heel nauwgezet te werk, om niets te beschadigen. Bovendien maakte de muur het niet makkelijk voor de aannemers om af en aan te rijden. De zware betonnen wanden van het kantoor werden gemonteerd met een telescopische kraan en ook de ronde vide uitwerken was geen sinecure. Aan de zijkant kwam een balkon in prefabbeton, thermisch onderbroken en aan de wand verankerd. Maar al die elementen samen maken van deze realisatie echt iets unieks. Geen klassieke industriebouw, maar een piekfijn afgewerkt pand met een uitgesproken speels karakter.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details