Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Q&O breidt diensten uit met vermogensadvies onder de naam INVESQO
Geert Seynaeve en Stef De Baets van INVESQO werken met hun diensten aan een gezamenlijk doel: ervoor zorgen dat alle klanten ‘delighted’ zijn.

Q&O breidt diensten uit met vermogensadvies onder de naam INVESQO

Ondernemers worden geadviseerd zich goed te verzekeren voor alle mogelijke bedrijfsrisico’s, maar ze vergeten nog vaak dat ze zelf ook aan bepaalde risico’s blootgesteld worden. Q&O Verzekeringen, B2B-verzekeringsmakelaar met hoofdkantoor in Waregem, biedt binnenkort naast fiscaal interessante verzekeringen ook vermogensadvies aan om zowel het privé- als het vennootschapsvermogen zo optimaal mogelijk te organiseren.

De afdeling Leven & Zorg van Q&O Verzekeringen richt zich op B2B-klanten, met andere woorden op zelfstandige bedrijfsleiders, om ook hun vermogensstromen te organiseren en te optimaliseren. “Onze specialisten kijken na welke risico’s voor jou als ondernemer en voor jouw personeel van belang zijn en hoe je die kan indekken via een verzekeringsoplossing. Wij gaan verder dan andere makelaars en banken, omdat wij de vraagstelling rond vermogensplanning in een ruimer kader plaatsen”, legt Geert Seynaeve, manager Leven & Zorg bij Q&O Verzekeringen, uit.

Door recente wijzigingen in de fiscale regelgeving wordt het louter fiscale sparen voor een aanvullend pensioen voor zelfstandigen minder interessant. “In eerste instantie blijven we werken aan een pensioenplan waarbij we onze klanten aanraden om de fiscale voordelen te combineren van de Individuele ­Pensioen Toezegging (IPT) en het Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ). Sinds de komst van de nieuwe regels en de stijging van het wettelijk pensioen stellen we echter vast dat we ook andere opportuniteiten moeten verkennen”, gaat Geert verder.

INVESQO zal een toegevoegde waarde vormen voor de klant-ondernemer en voor zijn bedrijf.

Impactvolle veranderingen

De gemiddelde pensioenreserve in België van de zelfstandige bedrijfsleider bedraagt via de IPT 86.935 euro. “Iemand die vandaag 50 jaar is en er nu nog voor wil zorgen dat hij na zijn pensioen levenslang 1000 euro extra krijgt, heeft daar maar liefst 500.000 euro kapitaal voor nodig. Want als gevolg van de inflatie staat 1000 euro vandaag gelijk met 3000 euro bij de laatste uitkering”, verduidelijkt Geert Seynaeve. “Daarom werd het voor ons duidelijk dat we een nieuwe dienstverlening moesten lanceren waarbij we ook vanuit niet-fiscale hoek vermogensadvies gaan brengen.” 

Die nieuwe tak krijgt de naam INVESQO. “Wat INVESQO zal doen, is de bedrijfsleiders begeleiden en advies geven over hoe ze de gelden in hun vennootschap, maar ook privé, op de best mogelijke manier kunnen organiseren”, vult Stef De Baets aan, die voor Q&O het vermogensadvies via INVESQO op de rails zal zetten. “Vandaag gaan ondernemers voor vermogensadvies meestal te rade bij hun huisbankier. De traditionele bankiers hebben een beperkt aanbod aan producten en oplossingen terwijl er op de markt alternatieven bestaan die in veel gevallen veel interessanter zijn. Bij INVESQO maken we het verschil omwille van dit ruimer aanbod en onze bredere aanpak.”

Toegevoegde waarde

Er bestaat reeds een sterke vertrouwensrelatie tussen Q&O en haar klanten voor bedrijfs- en schadeverzekeringen. “Het is de bedoeling deze vertrouwensband door te trekken naar andere domeinen. Zo zal de focus onder andere gelegd worden op successieplanning op privé- én op zakelijk vlak, iets waar veel ondernemers nog te weinig mee bezig zijn”, gaat Stef verder.

Hoewel banken steeds meer mogelijkheden aanbieden om van op afstand advies te geven, verkiest INVESQO het persoonlijk contact. “We gaan onze klanten op regelmatige basis bezoeken of uitnodigen bij ons op kantoor. We ervaren dat mensen liever live contact hebben dan te praten via telefoon of computerscherm. Om verschillende redenen zijn we ervan overtuigd dat de uitbreiding van de dienstverlening van Q&O via INVESQO een significante toegevoegde waarde zal vormen voor de klant-ondernemer en voor zijn bedrijf”, zegt Stef.

Stefanie Clement en Lieven Valcke, zaakvoerders Q&O Verzekeringen, trekken met INVESQO de sterke vertrouwensrelatie tussen Q&O en haar klanten door naar andere domeinen.

Twee communicerende vaten

Dankzij de groei van Q&O heeft het team de ruimte om deze overkoepelende rol op te nemen en INVESQO in het leven te roepen. “Wij kunnen zowel advies geven over het niveau van de wedde die je uit je vennootschap moet halen, wat de implicatie is op je pensioenplan en je fiscale plannen, als ook hoe je dit kan aanvullen als je jezelf minder of meer wedde uitbetaalt. Dat kon vroeger niet, toen richtten we ons enkel op het fiscale luik. Nu brengen we heel dat vermogen in kaart, wat een enorm pluspunt is”, verzekert Geert Seynaeve.

“Om de beste kwaliteit en optimale adviezen te kunnen garanderen, doen we ook een beroep op de expertise van derde partijen zoals fiscale- en beleggingsexperts. De communicatie en coördinatie binnen elk dossier wordt door INVESQO verzorgd, en samen met de afdeling Leven & Zorg werken we als twee communicerende vaten aan het gezamenlijk doel: ervoor zorgen dat alle klanten ‘delighted’ zijn”, besluit Stef De Baets.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details