Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Machteld en Luc De Maeght worden kunstenaarskoppel

Machteld en Luc De Maeght worden kunstenaarskoppel

Machteld Rovers, de drijvende kracht achter de bekende modezaak “Machteld Live in Style” uit Loppem geeft haar carrière een nieuwe wending. Net als haar echtgenoot Luc De Maeght gaat ze zich toeleggen op kunst, meer bepaald op sculpturen. “We schrijven samen een nieuw verhaal, met kunst waarin liefde en passie de centrale thema’s zijn. De eerste werken zijn klaar en we willen op termijn ook een eigen kunstgalerie openen op een inspirerende locatie”, lichten Machteld en Luc hun nieuwe plannen toe. 

De naam “Machteld” klinkt als een klok voor wie van kwalitatieve kleding houdt. Machteld Rovers startte de boetiek die haar naam draagt 20 jaar geleden in het centrum van Zedelgem. In 2008 verhuisde de boetiek naar een pand aan de Torhoutsesteenweg in Loppem, waar een echte belevingswinkel voor kwalitatieve mode werd uitgebouwd. De zaak verwierf naam en faam tot ver buiten de provinciegrenzen. 

Mother Love

Na 20 jaar in de modesector, kiest Machteld Rovers nu voor een nieuw avontuur: “Ik ben al meer dan 20 jaar creatief bezig, met het uitkiezen van collecties, mode-advies en winkelinrichting… maar ik droomde er al lang van om ook iets te doen met mijn talent voor sculpturen. Alleen kwam dat er door de drukte van de winkel nooit van. Tot nu. Luc heeft een tijdje geleden zijn passie voor schilderen omgevormd tot een fulltime professionele bezigheid. En ik ben hem enkele maanden geleden gevolgd en ben beginnen te werken aan sculpturen.”

“Dat leverde alvast een eerste creatie op, Mother Love genaamd, een cactusachtige structuur met harten aan het uiteinde van elke tak. Een cactus staat symbool voor warmte en bescherming. Die waarden zijn net dezelfde als elke moeder. Vandaar de naam en de betekenis die zit verwerkt in het beeld”, legt Machteld uit, die intussen beslist heeft om zich helemaal op kunst toe te leggen.

Een nieuw verhaal in hoofdstukken

Luc De Maeght steunt zijn echtgenote volledig: “Ik weet dat ik een zeer creatieve vrouw heb, met oog voor schoonheid en detail. Ik ben ervan overtuigd dat haar een mooie nieuwe carrière wacht. Samen zullen we straks als kunstenaarskoppel door het leven gaan en dat zal ongetwijfeld ons beiden verder inspireren voor nieuwe werken. We rollen ons nieuwe verhaal uit in verscheidene hoofdstukken.”

Zelf werkt Luc op dit ogenblik aan twee series kunstwerken. Enerzijds is er Happy-Art, kleurrijke abstracte schilderijen, gecreëerd vanuit diepe meditatie. “De bedoeling van het rijke, driedimensionale kleurenspectrum is dat het bij de toeschouwer emoties losmaakt, een energiek en gelukzalig gevoel van liefde en pure passie”, legt de kunstenaar uit. “Wanneer mensen me een verhaal toevertrouwen kan ik ook een werk op maat schilderen waarin hun specifieke emoties tot uiting worden gebracht.”

Daarnaast creëerde Luc ook The Saint of Love, een beeld dat een nieuw personage voorstelt met een hart als hoofd. “Ook het idee voor dit werk is vanuit meditatie geboren. The Saint of Love is een boodschapper die mensen wil verbinden met slechts één doel: een positieve boodschap van liefde, vriendschap, eenheid en togetherness verspreiden. Het beeld zal in verschillende edities worden geproduceerd, in diverse groottes, materialen en kleuren. Het kan zowel indoor als outdoor worden geplaatst. Dit beeld past perfect in de Share The Passion-filosofie die ik de voorbije jaren via mijn eigen modemerk heb verspreid”, aldus Luc. Het Share The Passion-merk zal overigens blijven bestaan, maar wordt enkel nog via een webshop aangeboden. 

Een kunstgalerie

Om hun dromen ook te kunnen exposeren, zijn Luc en Machteld op dit moment op zoek naar een nieuwe ruimte. “Het winkelpand in Loppem wordt verkocht. We zoeken nu een locatie dat zowel als kunstgalerie, maar ook als atelier voor onze beider kunstdisciplines kan dienen. We hopen om tegen 2022 de fans van onze kunst in een nieuwe thuis – de ‘De Maeght Gallery’ – te mogen verwelkomen. Wordt vervolgd!”, besluiten Luc De Maeght en Machteld Rovers. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details