Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Kortrijkse BIC-site krijgt een nieuw leven
Een herwaardering van de vroegere BIC-site is op til: van Oud Walle naar Nieuw Walle.

Kortrijkse BIC-site krijgt een nieuw leven

In de drukbezette vastgoedmarkt zocht en vond Futurn zijn eigen niche. Het spoort in heel Vlaanderen oude industriële sites op om ze nieuw leven in te blazen. Alleen of met partners. De inmiddels indrukwekkende referentielijst liegt er niet om: Futurn wordt als expert in de materie gewaardeerd. Nu pakt het in zijn thuisstad Kortrijk ook de gewezen en welbekende BIC-site op Walle aan.

De BIC-site, vlak bij het centrum van Kortrijk, is een bekende locatie. In een ver verleden werd hier een heuse textielfabriek neergepoot te midden van een woonwijk. In de jaren negentig vestigde de bekende industrieel Philippe Vlerick er zijn tapijtenbedrijf BIC. Later sloeg ook Arne Quinze er nog zijn tenten op. Momenteel wordt de ruimte ingenomen door drukkerij Drukta, een tradingbedrijf van de familie Delfosse, en de creatieve think tank Creax.

Futurn staat nu klaar om de terreinen op te waarderen. “Het is de bedoeling om de vroegere BIC-fabriek te herontwikkelen”, zegt manager Frederik Baert. “We wachten op de afronding van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan, dat de bestemming moet bevestigen, zijnde een mix van bedrijvigheid, kantoren en een beperkt stuk wonen. Zo’n mix aan activiteiten, met bestaande gebouwen als basis, is het visitekaartje dat we al vaak hebben afgegeven.”

Frederik Baert: “Futurn wil een mix van functies aanbieden bij duurzame herontwikkelingen.”

Managers Frederik Baert en Gunther Biddelo verwijzen onder meer naar het West Gate-project in Groot-Bijgaarden en naar de nieuwe invulling van de oude Recor-fabriek in Hasselt. In Drogenbos zit met de gewezen Catala-site nog een nieuw project in de pijplijn, goed voor 11 hectare.

Twee satellietkantoren

Futurn telt 20 medewerkers en heeft zich van meet af aan gedifferentieerd van de klassieke projectontwikkelaars. “We zoeken een ideale mix tussen intensief ruimtegebruik (meerdere lagen), duurzame herontwikkeling (met hergebruik van bestaande structuren) en een aantrekkelijke vormgeving en architectuur”, aldus Baert. “En dat alles in een economisch betaalbare en maatschappelijk gedragen context.”

De Kortrijkse hoofdzetel van Futurn aan de Pottelberg (bekend als D-One) mag als voorbeeld dienen waar al die criteria samenkomen. Overigens heeft Futurn, gezien zijn groei en brede actieradius, ook al twee satellietkantoren uit de grond gestampt in Groot-Bijgaarden en Hasselt. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details