Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
“Interim management is veel meer dan een noodoplossing”

“Interim management is veel meer dan een noodoplossing”

Na de jarenlange zakelijke samenwerking tussen Colin Dewulf (psycholoog en eigenaar van HR Flux, actief in HR services) en Mario Verstichel (handelsingenieur en bedrijfsconsultant, bestuurder in ondernemingen) en een aantal adviesprojecten ‘ad hoc’  kwam het idee om gezamenlijk een consultingbedrijf op te starten. Zo is Dewulf-Verstichel geboren. De naam beklemtoont het persoonlijk karakter van de dienstverlening. De essentie van de dienstverlening is ‘Board Advisory’ of vrij vertaald: sterk advies voor bedrijf en familie.

Colin en Mario zijn door hun achtergrond zeer complementair. Zij staan borg voor zeer genuanceerd en to-the-point advies. Hun benadering is holistisch, waarbij naast de zakelijke en bedrijfseconomische elementen ook de meer ‘emotioneel geladen’ onderwerpen mee in beschouwing worden genomen. Klanten weten dit te appreciëren.

Raad van advies als hefboom voor professionalisering

Ondertussen heeft Dewulf-Verstichel met succes een aantal bedrijven begeleid bij de formulering en de uitwerking van een missie, visie en strategie en de opstart van een raad van advies.

In de loop van deze eerste periode verzorgde Dewulf-Verstichel tevens met succes een 3-tal seminaries. Deze seminaries zijn gratis en worden gesmaakt door de deelnemers. Na het formele gedeelte met een interessante, interactieve uiteenzetting volgt er steevast een verzorgde walking diner met mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen en te netwerken. Zo leren de klanten van Dewulf-Verstichel ook van elkaar. Op donderdag 13 oktober 2022 staat er een vierde seminarie op het programma met Rudy Aernoudt als gastspreker. (zie inzet)

The war for talent en interim management

Elke ondernemer en manager heeft er de mond van vol : “We vinden geen mensen meer, de juiste competenties ontbreken, mensen zijn niet meer trouw, etc…” We zijn in een wereld terecht gekomen waar mensen vooral op zoek zijn naar individueel geluk, evenwicht en harmonie. Noem het een sociale revolutie waarbij het verwerven van meer status of een betere levensstandaard niet meer noodzakelijk de belangrijkste motivatoren zijn voor vele werknemers. ‘Self-employment’ is meer en meer aan de orde. Professionals worden zo de CEO van hun eigen loopbaan. Ze beslissen graag zelf wat ze doen of niet, wanneer en hoe ze het doen.

De markt van interim management is dan ook in volle ontwikkeling. Vandaag de dag is interim management trouwens veel meer dan een noodoplossing of een manier om een crisisperiode te overbruggen. Veel bedrijven doen een beroep op interim management wanneer de kennis, die van strategisch belang kan zijn om als onderneming verder te groeien, binnen de onderneming ontbreekt.

Vanuit deze marktcontext en de duidelijke vraag van klanten uiteraard is bij ‘Dewulf-Verstichel’ het idee ontstaan om naast het strategisch advies ook interim management aan te bieden. Er werd beslist om dit enkel op ‘C-Level’ aan te bieden, in drie domeinen:

– general management

– finance en ICT

– HR management. 

Voor het onderdeel finance en ICT zal er binnenkort nog een derde partner toetreden tot Dewulf-Verstichel.

Interim management bij Dewulf-Verstichel

De interim managers worden bij Dewulf-Verstichel zorgvuldig geselecteerd. Hiervoor doen we uiteraard ook een beroep op HR Flux. Naast de competenties houden we ook heel bewust rekening met de persoonlijkheid van de kandidaat interim managers. Hierin onderscheidt Dewulf-Verstichel zich duidelijk van andere marktspelers, waarbij vooral het functionele speelt. Wij zoeken naar de perfecte match. 

De minimum duurtijd van een interim-opdracht is 3 maanden. De interim managers worden van dichtbij gevolgd door een partner die hen met raad en daad bijstaat. Elke partner staat in voor de kwaliteit in de 3 domeinen. Voor general management is dat Mario, voor Finance en ICT komt er een nieuwe partner en voor HR is dat Colin.

Gelet op de uiterst lichte structuur van Dewulf-Verstichel kan er aan zeer competitieve én soepele voorwaarden worden gewerkt. De eerste interim managers onder de vlag van Dewulf-Verstichel zijn inmiddels reeds opgestart.

Colin Dewulf
+32 475 61 82 66 
colin.dewulf@outlook.com

Mario Verstichel
+32 475 27 79 28
mario.verstichel@outlook.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details