Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Ieperse pallettenproducent blijft investeren in de toekomst
Véronique Varasse: “Met onze eigen chauffeurs en vrachtwagens kunnen we kort op de bal spelen.”

Ieperse pallettenproducent blijft investeren in de toekomst

Palletten: van ‘houtwaarde’ voor elke onderneming

Wat in 1986 startte als palettenhandel, is anno 2022 uitgegroeid tot een gekende fabrikant en leverancier van houten palletten. Varasse is een familiebedrijf dat drie generaties overspant en ondernemingen uit diverse sectoren de broodnodige palletten voorziet. Zaakvoerster Véronique Varasse is trots op het parcours dat haar onderneming aflegt, met een team van toegewijde medewerkers die het beste van zichzelf geven.

De ouders van Véronique Varasse richtten het bedrijf in 1986 op. “Omdat mijn vader Poolse roots heeft, startte hij met houtleveringen vanuit Polen”, blikt Véronique terug. “Mijn ouders werkten hard en bouwden een rendabele zaak uit. In 2002 verhuisde het bedrijf van Dranouter naar de huidige vestiging in Ieper. De activiteiten waren toen al uitgebreid naar het produceren van houten palletten. Vandaag hebben we twee productievestigingen, met een team van medewerkers dat in een ploegstelsel kwalitatief hoogstaande transportplateaus maakt.”

Eigen transport

Naast een eigen productieploeg stelt ­Varasse ook een team van vrachtwagenchauffeurs te werk. “De voorbije jaren hebben we hard geïnvesteerd in eigen transport”, geeft ­Véronique aan. “Momenteel hebben we meerdere trekkers en opleggers, waarmee we ook containervervoer doen. Het feit dat we eigen chauffeurs en vrachtwagens kunnen inzetten, maakt ons minder afhankelijk van externen. Hierdoor kunnen we kort op de bal spelen bij klantenvragen, wat vandaag – met alle economische uitdagingen die op ons afkomen – een enorme troef is. Voor de levering van palletten over langere afstanden doen we alsnog beroep op transportfirma’s.”

Varasse werkt voor diverse sectoren. “De voorbije decennia hebben we een trouw klantenbestand opgebouwd van ondernemingen in de voeding, bouw en landbouw. Onze klanten beseffen hoe belangrijk pallets zijn in de logistieke keten: zonder onze producten kunnen ze hun ladingen niet of slechts met veel moeite stockeren, bundelen en vervoeren. Dankzij houten pallets kan laden en lossen wel op een kostenefficiënte manier. Ik ben er fier op dat we ons steentje kunnen bijdragen aan een vlotte logistieke keten bij onze klanten.”

De opvolging in het familiebedrijf Varasse is verzekerd, want dochters Lieza en Suzanne Woussen zijn al aan boord.

“Kwaliteit, leverbetrouwbaarheid en snelheid zijn drie grote pijlers waarnaar we streven”, stelt Véronique. “Dit realiseren we door het aankopen van de hoogste houtkwaliteit, in combinatie met conforme nagels die voor het gewenste draagvermogen zorgen. We hebben de nodige ervaring en expertise in huis om palletten te ontwikkelen met voldoende draagvermogen en in alle gewenste afmetingen. Onze klanten appreciëren die flexibele aanpak. En omdat we met sommigen al jarenlang zakendoen, spelen we feilloos in op hun specifieke wensen en noden.”

Investeren in groei

Varasse de komende jaren verder op de kaart zetten als toonaangevende speler, is de missie van Véronique en haar team. De opvolging in het familiebedrijf is trouwens verzekerd, want ook dochters Lieza en ­Suzanne Woussen zijn al aan boord van de onderneming. “Ondanks de vele uitdagingen waarmee we momenteel kampen, zoals slinkende houtvoorraden, stijgende energieprijzen en de krapte op de arbeidsmarkt, blijven we volop investeren in nieuwe machines en materiaal. Sinds 2020 beschikken we over een eigen vernieuwde droogkamer, zodat we onze palletten Heat Treatment – ISPM15 kunnen laten ondergaan. Recent kochten we ook nieuwe trekkers en opleggers aan. Dit zijn forse investeringen, maar ik ben ervan overtuigd dat ze op termijn goed zullen renderen. We blijven vol energie werken aan de groei van ons bedrijf!” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details