Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Henegouwen steeds aantrekkelijker voor bedrijfstoerisme
Brouwerij Dubuisson is de oudste in zijn soort in Wallonië.

Henegouwen steeds aantrekkelijker voor bedrijfstoerisme

Door haar toeristische potentieel doelbewust uit te spelen op maat van het bedrijfsleven, profileert de provincie Henegouwen zich steeds nadrukkelijker als uitvalsbasis voor seminaries, congressen of teambuildings. Het Convention Bureau van de provincie Henegouwen zorgt voor een gepersonaliseerde dienstverlening.

Sinds de coronapandemie van hybride werken het nieuwe normaal maakte, is het voor bedrijven steeds belangrijker om momenten van verbinding te organiseren. Kortom: bedrijfsevents, teambuildings en andere gelegenheden waarop alle werknemers van de organisatie fysiek samen komen, zijn relevanter dan ooit. Dat zwengelt de zoektocht aan naar unieke locaties waar dergelijke events kunnen plaatsvinden. 

De bekende Lacs de l’Eau d’Heure is een uitgelezen plek voor een fietsuitje.

Vernieuwde dynamiek 

Door het brede assortiment aan evenementenlocaties in de verf te zetten en waar mogelijk nog uit te breiden, speelt de Waalse provincie Henegouwen in op deze toenemende marktvraag. Zo zal het hypermoderne ‘Grand Palais de Charleroi’ in 2024 worden ingehuldigd. Deze locatie zal geschikt zijn voor allerhande events en moet symbool staan voor de vernieuwde dynamiek in de provincie.  

“Deze gloednieuwe plek komt hiermee in een rijtje van buitengewone locaties die kunnen dienen voor conferenties en seminaries”, vertelt Anne Jacquet, coördinatrice bij de toeristische dienst van de provincie Henegouwen. “Ik denk bijvoorbeeld aan het Martin’s Dream Hotel in Bergen of de Manoir du ­Capitaine in Feluy, maar evengoed het ronduit unieke Ecoresort Your Nature in Antoing of het Golden Lake Hotel in Froidchapelle.” 

Gastronomisch en cultureel paradijs 

Vanuit deze uitzonderlijke locaties kunnen bezoekers zich laten onderdompelen in de gastronomische rijkdom die deze verrassende Waalse provincie te bieden heeft. Zo beschikt geen enkele andere Belgische provincie meer over Unesco erkende sites. Daarnaast vormt deze regio met ruim 100 brouwerijen, micro- en pico-brouwerijen, ook een sterke aantrekkingskracht uit op bierliefhebbers. 

“Een daarvan is de brouwerij Dubuisson, de oudste van Wallonië en zonder twijfel een van de meest authentieke van het land. Hun verhaal gaat terug tot 1769. Bezoekers kunnen zich hier via een 3D-game met virtual reality laten onderdompelen in de rijke en fascinerende geschiedenis. Dit najaar opent de brouwerij bovendien zijn eigen seminariezalen, waardoor ook dit een uitgelezen plek voor bedrijfsevents zal zijn”, gaat Anne Jacquet verder. 

Ook voor wijnliefhebbers heeft Henegouwen tal van troeven. “Le vignoble des Agaises, een wijndomein in Estinnes, is de meest productieve van het land. Bedrijven kunnen hier de veelvuldig bekroonde Ruffus-wijn komen proeven”, aldus Anne Jacquet. “Maar er is meer. Sinds 2010 kan je ook terecht in de wijngaard van het Domaine du Chant d’Éole. Dit wijndomein beschikt over een unieke, glazen ontmoetingsruimte van 1000 m² tussen de wijnranken en over de Brasserie d’Éole én het gastronomisch toprestaurant l’Impératif d’Éole. Beide worden geleid door sterrenchef Benoit Neusy.

Door de komst van de hypermoderne evenementenlocatie ‘Grand Palais de Charleroi’ krijgt de stad er een belangrijke troef bij.

Meet, enjoy, stay 

Door de combinatie van cultuur, ontspanning en gastronomie is Henegouwen de ideale uitvalsbasis voor een memorabel uitje met je bedrijf. Ook wie het liever wat speelser of sportiever heeft, zal hier aan zijn trekken komen. Denk bijvoorbeeld aan de fietsmogelijkheden om en rond de Lacs de l’Eau d’Heure, het familiale karakter van Pairi Daiza of zelfs de gastronomische escape rooms, die op verscheidene locaties kunnen worden opgesteld.

“We verdelen onze plaatsen en activiteiten voor toekomstige professionele activiteiten op in drie categorieën: meet, enjoy en stay. Voor elk van deze vormen kan men bij ons terecht. Wie opteert voor de service van het Convention Bureau van de provincie, kan rekenen op gratis, gepersonaliseerd advies van specialisten uit de streek, snelle reactie en een uniek aanspreekpunt”, besluit Anne Jacquet vol enthousiasme.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details