Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Fleetfiets schakelt versnelling hoger
Een goede fietsomnium is belangrijk nu vele landgenoten zich meer verplaatsen met de fiets.

Fleetfiets schakelt versnelling hoger

Fietsen zit in de lift. De voorbije 2 jaar werden we allemaal geconfronteerd met ongeziene maatregelen en gebeurtenissen. De economische impact is voelbaar in nagenoeg alle sectoren. Vreemd genoeg is dat ook het geval in de verkoop van het aantal fietsen.

Corona-, oorlogs- én klimaatcrisis

Het mogen in volle coronacrisis dan wel minder goede tijden geweest zijn voor de fietsmarkt, de vraag naar elektrische fietsen is sinds de uitbraak van COVID-19 in elk geval exponentieel gestegen. En dat heeft te maken met twee factoren: enerzijds is er het fietsen als ontspanning dat opgang heeft gemaakt, anderzijds is er de switch die veel pendelaars ondertussen hebben gemaakt. Personen die vóór corona op weg van en naar het werk dagelijks gebruik maakten van het openbaar vervoer, zijn zich tijdens en na de coronacrisis meer zorgen beginnen te maken om hygiëne. Dit bleek een extra reden voor pendelaars om over te gaan tot de aankoop van een alternatief vervoersmiddel zoals de elektrische fiets.

Sinds corona kiezen meer pendelaars voor een alternatief vervoersmiddel zoals de elektrische fiets.

Daarbij komt dat we sinds de inval van Rusland in Oekraïne geconfronteerd worden met ongeziene brandstofprijzen. Bijgevolg zijn we met z’n allen genoodzaakt spaarzamer om te springen met verbruik van brandstoffen, gas en elektriciteit. Een energiezuinige elektrische fiets kan daarbij een goed alternatief zijn voor verplaatsingen zowel privé als woon-werk.  

Het is duidelijk dat een corona-, oorlogs- én klimaatcrisis samen met tal van initiatieven om de lichaamsbeweging te blijven onderhouden de grootste oorzaken zijn waardoor veel landgenoten het gebruiksgemak van de fiets hebben herontdekt. En daar neemt dus vooral de elektrische fiets een steeds prominentere rol in op, als oplossing voor zowel de particulier als voor bedrijven die nieuwe voordelen willen bieden aan hun werknemers.

Bedrijven steeds bewuster

De groei in het segment bedrijfsfietsen is dus geen toeval. Naast de gekende mobiliteitsproblemen en de aanmoedigingen van de regering door middel van meer fiscale voordelen, zullen de factoren hygiëne, energie en milieu er voor zorgen dat mensen minder geneigd zijn om vast te houden aan de verplaatsing met de eigen wagen of het openbaar vervoer.

Een groeiend aantal bedrijven deed al heel wat inspanningen om hun medewerkers te motiveren om voor de fiets te kiezen als vervoersmiddel. Dat bleek onder meer uit het fenomeen dat de laatste drie jaar almaar vaker opduikt, de fleetfiets. Het ziet ernaar uit dat ook ‘the war for talent’ meer naar boven komt in het beslissingsproces van werkgevers om hun medewerkers te faciliteren in een zogenaamde fleetfiets. Navraag leert ons trouwens dat werknemers vaak zelf vragen naar een bedrijfsfiets. We verwachten dan ook dat deze trend zich in de komende jaren verder zal doorzetten. 

Door ‘the war for talent’ bieden meer werkgevers hun medewerkers een fleetfiets aan.

Aansluitend raakt ook het verzekeren van de fiets meer en meer ingeburgerd, al zeker omdat de prijzen voor een elektrische fiets vaak een belangrijke investering vertegenwoordigen zowel voor particulieren als voor bedrijven. Het is dan ook niet meer dan logisch dat diezelfde bedrijven en particulieren hun fiets goed verzekerd willen zien. 

Een goede fietsomnium is belangrijk nu vele landgenoten zich meer verplaatsen met de fiets. Zo’n omnium verzekering zorgt ervoor dat de fietser na schade, diefstal of pech onderweg snel weer kan fietsen. Zo verzekert de fietser zichzelf van onbezorgd fietsplezier. De Fietsomnium dekt wereldwijd de eigen schade aan de fiets, diefstal en verleent bijstand vanaf het thuisadres en in heel de Benelux wanneer men met pech aan de kant van de weg staat.

Callant Fietsomnium ondersteunt en begeleidt in een op maat gemaakt verzekeringspakket voor de fietsvloot van uw bedrijf. Stuur uw medewerkers zonder stress de weg op en vraag een gesprek via [email protected]

Wenst u uw fiets te verzekeren als particulier? Bereken eenvoudig uw premie via www.fietsomnium.be

CALLANT FIETSOMNIUM

Kapellestraat 113
8020 Oostkamp
[email protected]
www.fietsomnium.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details