Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Flandrien Kaas blijft wereldtop onder de goudse kazen
zaakvoerder Jan Desmet van Flandrien Kaas

Flandrien Kaas blijft wereldtop onder de goudse kazen

Liefst vijf kazen van de Wervikse kaasmakerij Flandrien Kaas zijn op de World Cheese Awards in het Spaanse Oviedo bekroond met een medaille. De ambachtelijk geproduceerde kazen uit Wervik zetten zo hun internationale succes voort. “Sinds 2014 hebben we aan elke editie van deze prestigieuze wedstrijd deelgenomen, en jaar na jaar slepen onze kazen medailles in de wacht. Dit bevestigt dat onze inspanningen voor een ambachtelijk topproduct blijven lonen”, stellen zaakvoerders Jan en Helga Desmet van Flandrien Kaas.  

De World Cheese Awards zijn een competitie die kaasmakers uit de hele wereld verzamelt voor een beoordeling van smaak en kwaliteit door een jury van professionals. Voor de jongste editie, die zich de voorbije week afspeelde in Oviedo, werden bijna 4.000 kazen uit 40 landen ingestuurd. Flandrien Kaas nam deel in de categorie “goudse kazen” en kaapte op het prestigieuze concours 5 medailles weg.  

Een referentie in het gamma van harde goudse kazen

Flandrien Oud, een harde goudse kaas die minstens 12 maanden heeft gerijpt, werd met een zilveren medaille bekroond. De kazen Flandrien Jong (6 weken oud), Flandrien Gerijpt (6 maanden oud), Flandrien Grand Cru (18 maanden) en Frontieren Oud (12 maanden) werden met een bronzen medaille beloond. 

Flandrien Kaas bevestigt daarmee zijn reputatie als referentie in het gamma van de harde goudse kazen. Jan Desmet: “We zijn er fier op dat we jaar na jaar goed scoren op de World Cheese Awards. Dat is een mooie bekroning voor de inzet van al onze medewerkers en het stimuleert ons om op het ingeslagen pad verder te gaan.” 

De Wervikse kaasmakerij startte in 2013 met een duidelijke visie rond duurzaamheid, ambacht en kwaliteit. “We halen zelf onze melk op bij landbouwbedrijven in de regio. We waken in alle stappen van het productieproces nauwgezet over de kwaliteit. Daarbij blijft het vakmanschap van onze kaasmeesters essentieel, maar we verzoenen ons ambacht waar mogelijk met hedendaagse technologie zodat we steeds een lekkere en kwaliteitsvolle kaas kunnen garanderen”, aldus Desmet. 

Jaarlijkse groei van 15 procent

De kaasproducent is na 8 jaar uitgegroeid van een droom van het ondernemende echtpaar Jan en Helga Desmet tot een stevige kmo. Het bedrijf kende de voorbije jaren een jaarlijkse groei van 15 procent en verwacht in 2022 de kaap van 15 miljoen euro omzet te halen. Jaarlijks verwerkt de familiale kaasmakerij nu 14 miljoen liter melk tot kaasbollen, goed voor een productie van 1,4 miljoen kilo kaas per jaar. Eerder dit jaar werd daarvoor een bijkomende productielijn in gebruik genomen en werd de rijpingszaal uitgebreid tot een capaciteit van 1 miljoen kilo kaas.

Jan Desmet: “Flandrien Kaas is een gevestigde waarde, die je zowel in kaaswinkels, bij traiteurs als in de supermarkt vindt. Ondanks onze groei blijven we trouw aan onze principes van kwaliteit en een korte keten. We zijn trots op het ‘Handmade in Belgium’-label en onze titel van ambassadeur “Lekker van bij ons”, die door de VLAM wordt toegekend. Acteur en tv-presentator Wim Opbrouck is dan weer onze ambassadeur, die met plezier ons verhaal over duurzaamheid, ambacht en passie uitdraagt.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details