Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Eerste spadesteek voor imposante kartonfabriek in Lanklaar

Eerste spadesteek voor imposante kartonfabriek in Lanklaar

De eerste spade voor het gloednieuwe bedrijf Soenen Golfkarton op de voormalige Bekaert-site in Lanklaar is zaterdag officieel in de grond gestoken. “We bouwen een ultramoderne fabriek, goed voor 200 jobs”, zegt directeur Louis-Philippe Soenen.

Soenen Golfkarton bouwt in Lanklaar een imposante nieuwe fabriek van 132.500 vierkante meter. Het gaat om een investering van meer dan 120 miljoen euro. “In Hooglede maken we als sinds 1964 kartonnen dozen”, zegt Louis-Philippe Soenen. “Hier in Lanklaar bouwen we nu een van de modernste fabrieken in zijn soort in Europa. Eens de productie op volle toeren draait, zal deze duurzame onderneming minstens 200 nieuwe jobs opleveren.”

HR-manager Nathalie Soenen: “Onze tweede vestiging in Limburg heeft te maken met geografische expansie. Een kartonnen doos, hoe goedgemaakt ook, is niet echt duur en laat dus niet veel transportkosten toe. Een tweede vestiging biedt meer leveringszekerheid voor onze klanten in geval van een rampscenario. In 2023 van willen we hier van start gaan.”

FAMILIEBANDEN

“Mijn vader was ooit directeur van Bekaert-Lanklaar”, zegt Mia Soenen-De Bie. “Misschien is die familieband wel de reden waarom we Bekaert gekocht hebben. Op deze terreinen staan nu al meerdere werkhallen, hallen waar vanaf 2023 dagelijks zestien vrachtwagens zullen toekomen met karton. Maar dat is nog niet de helft van het bedrijf dat we gaan oprichten. Er komen nog meerdere kantoren en centraal bouwen we een residentieel pand met een conciërgewoning. Langs de tuikabelbrug komt nog een torengebouw van 40 meter hoog. En langs de Zuid-Willemsvaart komt over de gehele lengte van ons perceel een architecturale gevel die mooi oogt vanuit het centrum van Lanklaar en het watersportcentrum aan de overzijde van de vaart.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details